Οι Δημοκρατικοί σχεδιάζουν πολιτική αντεπίθεση στις ΗΠΑ… με ορόσημο το 2018

Υστερόγραφα Team
Posted on March 09, 2017, 11:30 pm
4 secs

 

[email protected]

 

Οι Δημοκρατικοί ήταν τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά από την εκλογική νίκη του περασμένου Νοεμβρίου. Η οποία κατέληξε όμως να γίνει μία ολοκληρωτική, ταπεινωτική ήττα. Στον Λευκό Οίκο μεταφέρθηκε ο Πύργος Τραμπ. Τόσο η Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και η Γερουσία, το Κογκρέσο δηλαδή εν συνόλω, βάφτηκαν στα κόκκινα, στο χρώμα των Ρεπουμπλικάνων.

 

Το Δημοκρατικό Κόμμα όμως ετοιμάζει αντεπίθεση. Με ορόσημο τις ενδιάμεσες εκλογές του Κογκρέσου το έτος 2018, όπως γίνεται στο μέσον κάθε προεδρικής θητείας, ώστε να διασφαλιστεί ο έλεγχος της εξουσίας του πολύ ισχυρού, στο αμερικανικό πολιτικό σύστημα, Προέδρου.

 

Οι Δημοκρατικοί σχεδιάζουν λοιπόν προσεκτικά την επάνοδό τους, με στρατηγικούς και μαθηματικούς υπολογισμούς… σε κάθε ξεχωριστή πολιτεία. Μελετώντας προσεκτικά τα προπύργια που έχασε η Κλίντον, συγκρίνοντάς τα με τις πολιτείες που είχε κερδίσει ο Ομπάμα, με απώτερο στόχο την ανάκτηση του χαμένου εδάφους, στο λίγο διάστημα που τους απομένει. Το Κόμμα αναμορφώνεται, τα στελέχη αφήνουν πίσω τις τοξικότητες της Χίλαρι Κλίντον και σε πρώτο πλάνο μπαίνει η κοινωνική διάσταση της ατζέντας, που έχει κάτι… από Ομπάμα.

 

Και με έναν νέο επικεφαλής αυτήν τη φορά. Τον Τομ Πέρεζ. Πρώην Υπουργό Εργασίας της κυβέρνησης του απερχόμενου Προέδρου, ο οποίος εξελέγη πρόσφατα Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών με αποστολή να ηγηθεί της ανασυγκρότησης του κόμματός του αλλά και μιας ηχηρής αντιπολίτευσης για τον Ντόναλντ Τραμπ.

 

Το διακύβευμα για τους Δημοκρατικούς όμως έγκειται σε κάτι περισσότερο από τον έλεγχο στις κυβερνήσεις των εκάστοτε πολιτειών. Έγκειται στην επαναχάραξη των χαρτών του Κογκρέσου, οι οποίοι “καθοδήγησαν” τους Ρεπουμπλικάνους να εγκατασταθούν από το 2010 στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Και που αν δεν ευοδώσουν οι νέες προσπάθειες, φαίνεται να συνεχίζουν αυτήν την παράδοση.

 

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι