Οι Δημοκρατικοί κάνουν (κι άλλο)… χώρο για τον Τζο Μπάιντεν, ώστε να είναι υποψήφιος Πρόεδρος το 2020

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on February 01, 2018, 2:30 pm
0 secs

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

Η Όπρα… μας τελείωσε προτού καν αρχίσει, και το Δημοκρατικό Κόμμα δείχνει να έχει επικεντρωθεί στο πρόσωπο του Τζο Μπάιντεν, ως επικρατέστερου για να ηγηθεί της μάχης των προεδρικών εκλογών του 2020, με τελικό στόχο την… έξωση του Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο.

Ο “φίλος της διπλανής πόρτας”, όπως τον είχε αποκαλέσει ο Μπαράκ Ομπάμα, κρίνοντας την οκταετή συγκατοίκησή τους στον Λευκό Οίκο, δεν κάνει βιαστικές και άγαρμπες κινήσεις. Αφήνει να καλλιεργείται η προσδοκία της υποψηφιότητάς του για το 2020, και την ίδια στιγμή αναγκάζει τους Δημοκρατικούς να… βγαίνουν στο ξέφωτο, ώστε να φανεί από νωρίς ποιές είναι οι πραγματικές τάσεις και προτιμήσεις, τόσο της κοινωνικής βάσης του κόμματος, όσο και των σημαντικότερων στελεχών του.

Με δεδομένη την επιθυμία του Μπέρνι Σάντερς και της Ελίζαμπεθ Ουόρεν να διεκδικήσουν με τη σειρά τους το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν χαμογέλασε με νόημα και εμφανή ικανοποίηση, όταν πληροφορήθηκε την πρόθεση του Κόμματος να επιλέξει τον πρώην Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ ως κεντρικό ομιλητή σε μια σειρά από εκδηλώσες και συγκεντρώσεις, για την ενίσχυση των κομματικών υποψηφίων στις Ενδιάμεσες Εκλογές του 2018 για τα δυο Σώματα του Κογκρέσου, τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η συγκεκριμένη επιλογή της ηγεσίας του Δημοκρατικού Κόμματος, επιβεβαιώνει αυτό που… όλοι καταλαβαίνουν. Ότι ο Τζο Μπάιντεν αποτελεί το πιο ισχυρό χαρτί των Δημοκρατικών, ώστε να οικοδομηθεί από τώρα μια πλατιά κοινωνική πλειοψηφία για την απομάκρυνση του Ντόναλντ Τραμπ από την Προεδρία των ΗΠΑ το 2020.

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος