Οι δανειστές (μέσω Ντάισελμπλουμ)… απαγορεύουν τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on January 16, 2017, 6:15 am
0 secs

Δεν περίμενε φυσικά κανείς την πρόσφατη συνέντευξη του Γερούν Ντάισελμπλουμ για να πληρωθεί ότι οι δανειστές… απαγορεύουν τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα για το επόμενο διάστημα. Δηλαδή… τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του 2018.

Την πραγματικότητα αυτή μπορεί να την κατανοήσει εύλογα και σε όλο το εύρος της, όποιος δεν έχει παρωπίδες ή… βουλιμία για την εξουσία. Και φυσικά, όποιος παρακολουθεί προσεκτικά το εθνικό δράμα της χώρας αυτά τα 7 χρόνια Μνημονίω, και ειδικότερα το πώς μας αντιμετωπίζει η πλευρά των Ευρωπαίων εταίρων και δανειστών.

Ο Ολλανδός Υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής του Eurogroup είπε αυτό που όλοι συζητούν στην Ευρώπη. Ενδεχόμενες εκλογές στην Ελλάδα εντός του 2017, θα οδηγήσουν σε πολιτική αστάθεια, και πιθανότατα σε μεγαλύτερα δράματα από αυτά που ζήσαμε το πρώτο επτάμηνο της διακυβέρνησης Τσίπρα, με την… ηρωική διαπραγμάτευση Βαρουφάκη, που λίγο έλειψε να ρίξει την Ελλάδα στα βράχια.

Η Άνγκελα Μέρκελ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και κάθε άλλος Ευρωπαίος πολιτικός που ενδιαφέρεται να μην πάει χαμένη η… επένδυση τόσων ετών στη σωτηρία της Ελλάδας, γνωρίζουν ότι εκλογές τους επόμενους μήνες θα ισοδυναμούσαν με καταστροφή για τη χώρα που εξελίχτηκε τα προηγούμενα χρόνια στο βασικό πρόβλημα της ευρωζώνης.

Και, όπως είναι γνωστό σε εκείνους… που ΄πρέπει, έχουν ενημερώσει για το σχετικό απαγορευτικό τους, τόσο την κυβέρνηση όσο και την αντιπολίτευση στην Αθήνα. Απλώς ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ήθελε σήμερα να… υπενθυμίσει το μεγάλο “όχι”.

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος