Οι αλήθειες του Προβόπουλου για (δήθεν) μεταρρυθμίσεις και (4ο) Μνημόνιο

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on March 26, 2017, 12:26 pm

Για πολλούς, είναι το… αντίπαλο δέος του Γιάννη Στουρνάρα. Κυρίως επειδή η πολιτική αφετηρία του Γιώργου Προβόπουλου βρίσκεται στον χώρο της Κερντοδεξιάς, έστω κι αν ο ίδιος δεν έχασε ποτέ τον αυτοπροσδιορισμό του τεχνοκράτη.

Σε αντίθεση μάλιστα με τον πάλαι ποτέ στενό συνεργάτη του Κώστα Σημίτη, και διάδοχό του στην ηγεσία της Τράπεζας της Ελλάδας, ο Γιώργος Προβόπουλος δεν διστάζει να λέει αλήθειες. Αλήθειες που ενοχλούν το σύστημα, επειδή ακριώς αποκαλύπτουν τις ευθύνες του ίδιου του συστήματος για την εθνική χρεοκοπία.

Αυτό έκανε ο Γιώργος Προβόπουλος και με όσα είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Σπύρου Μάλλη. Μίλησε για την… τάχιστη έλευση ενός 4ου Μνημονίου, από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν κατάφερε ακόμη να βγει στις αγορές, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης στην αίσια ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

Μίλησε ωστόσο ακόμη και για τις… δήθεν μεταρρυθμίσεις. Αλλαγές δηλαδή που το πολιτικό σύστημα παρουσιάζει ως σημαντικές τομές, ενώ στην πραγματικότητα δεν αποτελούν κάτι περισσότερο και πιο ουσιαστικό από τη διαχείριση της εθνικής και κοινωνικής μιζέριας.

Μια ψύχραιμη φωνή ανάλυσης που λείπει από τη δημόσια σφαίρα, ειδικά όταν κάνει κάποιος τις συγκρίσεις με τον Γιώργο Στουρνάρα και τη δική του συστημική και ενοχική ρητορική.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι επικοινωνιολόγος