Χωρίς αντίπαλο ο… “κανένας” στις δημοσκοπήσεις

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on March 13, 2017, 7:15 am

Καμία έκπληξη… Ακόμη μια δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της Opinion Poll για τον “Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής”, δείχνει ότι οι Έλληνες προτιμούν τον… “κανένα” για πρωθυπουργό, δηλαδή για τον άνθρωπο που θα κληθεί να βγάλει τη χώρα από τη διαρκή και πολυετή κρίση των Μνημονίων.

Τα ποσοστά παραμένουν εντυπωσιακά. Στο ερώτημα περί πρωθυπουργικής καταλληλότητας, 46% συγκεντρώνει ο “κανένας”, και ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 34%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έχει 15,2%.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, έχει μεγάλο και εντυπωσιακό προβάδισμα έναντι του σημερινού Πρωθυπουργού.

Και εκείνος ωστόσο έπεται κατά 12% του… “κανενός”. Δηλαδή, ενός προσώπου που οι Έλληνες δεν μπορούν να προσδιορίσουν, παρά ταύτα ωστόσο το προτιμούν από τις υπόλοιπες λύσεις και επιλογές διακυβέρνησης.

Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία είναι άκρως απογοητευτικό για το σημερινό πολιτικό σύστημα. Και όπως φαίνεται, εντείνεται και παγιώνεται, στο πλαίσιο μιας λυσσώδους πόλωσης, η οποία φτάνει στα όρια της ψύχωσης, και καταδικάζει τις μετριοπαθείς φωνές έναντι της υστερίας των άκρων.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι επικοινωνιολόγος