Ν. Καραγιάννη: Μπορεί να ξεφύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από το σύνδρομο του Ιανού;

Υστερόγραφα Team
Posted on September 11, 2017, 3:14 pm
3 secs

 

 

Γράφει η Νόνη Καραγιάννη

Πηγή: Αθήνα 9.84

 

Οι ώρες που μεσολάβησαν από την συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού και την προσπάθειά του να πείσει ότι, πρόταγμα της κυβέρνησής του, είναι η επιχειρηματικότητα, οι επενδύσεις και η ανάπτυξη, έως την σημερινή ανακοίνωση της Eldorado Gold για αναστολή της επένδυσης της, είναι μόνο 15. Δεν είναι πολλές, ήταν όμως αρκετές για να επαναβεβαιωθεί ότι, στην πολιτική η ρητορική δεν αρκεί, πολλώ δε μάλλον, όταν χαρακτηρίζεται από οβιδιακές μεταμορφώσεις. Η ρητορική δεν αρκεί, αντίθετα μπορεί να εξελιχθεί σε μιας πρώτης τάξης παγίδα, αν δεν κριθεί ως προς την αξιοπιστία της στην πράξη.

Ο κύριος Πρωθυπουργός είπε χθες ότι, η αντιπολίτευση κάνει κριτική σε έναν ΣΥΡΙΖΑ που δεν υπάρχει πια. Ενδιαφέρουσα δήλωση, γιατί το μείγμα του ΣΥΡΙΖΑ που υπήρχε, για να ακολουθήσω την ρητορική του κυρίου Τσίπρα, είναι αυτό που έδωσε το πλειοψηφικό κυβερνητικό ποσοστό. Η αντιπολίτευση λοιπόν, κάνει κριτική σε ένα ανύπαρκτο κόμμα ή τέλος πάντων σε ένα κόμμα, που έχει αφήσει στο χρονοντούλαπό του, το επαναστατικό, ριζοσπαστικό παρελθόν του. Υπό αυτό το πρίσμα, κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την Eldorado Gold, που αναστέλλει την επενδυτική της δραστηριότητα στην Ελλάδα, γιατί ένα κόμμα που δεν υπάρχει, δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια στην επένδυση. Μέσα στη μέρα θα καταλάβουμε ποιος από όλους έχει δίκιο.
Για την ακρίβεια θα καταλάβουμε, πόσο εύκολα μπορεί να ξεφύγει ο ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνά, από το σύνδρομο του Ιανού. Γιατί υπάρχει και κάτι ακόμα: ποιος ακριβώς ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που κυριαρχεί στην πολιτική ανάγνωση και οπτική ενός πρωθυπουργού χώρας – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να δηλώνει ότι, το καθεστώς Μαδούρο που δολοφονεί πολίτες, είναι εκλεγμένη κυβέρνηση;

* Το άρθρο είναι ο πρόλογος της κ. Νόνης Καραγιάννη στην εκπομπή «Αθήνα Σήμερα»

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι