Να ξεκινάς για να αγκαλιάσεις και να ζήσεις τα όνειρά σου…

Μάνος Οικονομίδης
Posted on September 12, 2016, 11:57 pm
14317606_1790514004497721_7823250316550991491_n

 

[email protected]

 

Η μητέρα του Φόρεστ Γκαμπ, δεν είχε τελικά άδικο. Η ζωή είναι πράγματι σαν ένα κουτί σοκολατάκια. Δεν γνωρίζεις ποτέ, ποιό θα διαλέξεις, αν αποφασίσεις να βάλεις το χέρι σου μέσα στο κουτί. Υπάρχει ωστόσο κάτι που μπορείς να κάνεις. Να φροντίσεις ώστε το κουτί να είναι γεμάτο με όσο το δυνατόν περισσότερα… γλυκά σοκολατάκια. Ή, σε κάθε περίπτωση με τα ελάχιστα δυνατά πικρά.

Η έναρξη κάθε καινούριου σχολικού έτους, σκανδαλίζει τον ψυχισμό και τη συναισθηματική νοημοσύνη. Την προτρέπει να αφεθεί. Να κάνει όνειρα. Να παραμερίσει τα προβλήματα. Να τα παρκάρει προσωρινά, λίγο πιο πίσω από την πρώτη γραμμή της σκέψης και της ανησυχίας. Να κοιτάξει στα μάτια των παιδιών που συμμετέχουν στον καθιερωμένο αγιασμό, και να προσπαθήσει από το καθαρό βλέμμα τους να πάρει κουράγιο για το μελλον. Για ένα μέλλον που πάντοτε χτίζεται στο τρέχον παρόν.

Ακόμη και όταν το μυαλό και η καρδιά διστάζουν να αφεθούν, ακόμη και όταν τα προβλήματα είναι συντριπτικά περισσότερα, πιθανότατα τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την ηθική ελπίδα που καθρεφτίζει η καρδιά ενός μικρού παιδιού, στα μάτια του, ξεκινώντας από τους πιο συναρπαστικούς χτύπους της καρδιάς του.

Το καρδιοχτύπι για το νέο και ανεξερεύνητο, που μπορεί να οδηγήσει σε κάτι διαφορετικό. Ανώτερο. Περισσότερο σημαντικό.

Και ειδικά για εκείνες τις καρδούλες που χτυπούν για πρώτη φορά στην τάξη ενός νηπιαγωγείου, το μυαλό κάθε ενήλικα δυσκολεύεται να αποφύγει τον πειρασμό να καρδιοχτυπήσει μαζί τους. Στον δικό τους, αυθόρμητο και ανόθευτο ρυθμό.

Μισό βήμα πριν από την πρώτη φορά σε μια σχολική τάξη.

Να ξεκινάς για να αγκαλιάσεις και να ζήσεις τα όνειρά σου.

Από το νηπιαγωγείο, στον κόσμο ολόκληρο.

Καλή σχολική χρονιά.

 

Μάνος Οικονομίδης
Ο Μάνος Οικονομίδης είναι δημοσιογράφος. Σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας