Γιάννης Ρήγας: Να βγάλουν και τη λίστα με τα χρέη του Δημοσίου σε ιδιώτες και επιχειρήσεις

Γιάννης Ρήγας
Posted on July 09, 2016, 8:21 am
2 secs

 

dimosioxrei

Δεν ξέρω τι λέει το ωροσκόπιο του Τσακαλώτου, του Αλεξάκη, αλλά νομίζω ότι πρέπει να έχουν… ανάδρομο Ερμή.

 

Το ΥΠΟΙΚ έχει υποπέσει σε πολλές γκάφες το τελευταίο διάστημα, που θα πρέπει να προβληματίσει τόσο τους ίδιους τους υπουργούς όσο και το Μαξίμου. Τελευταία (ατυχής) έμπνευση ήταν η λιίστα με τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου. Μια κίνηση καθαρά επικοινωνιακή, καθώς δεν έχει καμία ουσία.

 

Ο λόγος προφανής… Τα πιο μεγάλα ποσά από τα χρήματα που αναφέρονται στη λίστα δεν πρόκειται να εισπραχθούν ποτέ, αφού πρόκειται για εταιρείες, όπως Ολυμπιακή, Μινιόν, Γραμμή Α.Ε. (Κοσκωτάς), που δεν υπάρχουν πλέον, αλλά και ιδιώτες όπως οι Γαβάλας και Τσοχατζόπουλος, που έχει δημευθεί η περιουσία τους και είναι άξιο απορίας για ποιο λόγο συμπεριλήφθηκαν στη λίστα.

Είτε λοιπόν αυτό συνέβη για να γίνει ντόρος, τώρα που είναι ανοικτά τα περισσότερα κυβερνητικά μέτωπα, είτε για να καλυφθούν αυτοί που πραγματικά χρωστούν και οι οποίοι δεν είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό, αλλά τα ονόματά τους περνούν σε δεύτερη μοίρα εξαιτίας της δημοσιότητας των μεγαλοοφειλετών που δεν πρόκειται να πληρώσουν ποτέ.

 

Επίσης, καλό θα ήταν να αναρτήσει και το Δημόσιο τις λίστες με τα ποσά που χρωστά σε ιδιώτες και επιχειρήσεις όλα αυτά τα χρόνια των Μνημονίων. Για να κάνουμε συγκρίσεις και να δούμε κι από προκύπτει το περίφημο πλεόνασμα. Θα είναι χρήσιμο να μάθουμε και πόσες μικρές επιχειρήσεις έκλεισαν λόγω των χρεών του Δημοσίου, τώρα που κυνηγάμε με… μανία την ανάπτυξη.