Νίκος Νικολαϊδης: Τρεις μέρες στους Δελφούς…

Υστερόγραφα Team
Posted on March 08, 2017, 7:22 pm

Βρέθηκα για τρείς ημέρες στους Δελφούς,στο Οικονομικό Φόρουμ.Περιβάλλον,βοηθούντος κι ενός ανοιξιάτικου καιρού,ονειρεμένο,μέσα στους ανθισμένους κήπους του Ευρωπαικού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών. Ολα άψογα από τους διοργανωτές και μακάρι να καταφέρουν να καθιερώσουν το Φόρουμ ως ένα ελληνικό Νταβός.

Όπως καταλαβαίνετε, το μεγαλύτερο μέρος των συζητήσεων επικεντρώθηκε περισσότερο στην κακή οικονομική κατάσταση της χώρας και λιγώτερο σε διεθνή θέματα και εξελίξεις.Ολα τα πολιτικά πρόσωπα συζητούσαν για το ποιος εξ αυτών διαχειρίσθηκε καλύτερα τα πράγματα –εξαίρεση ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος σε debate απάντησε  με συγκεκριμένες θέσεις για το τι θα πράξει αν γίνει πρωθυπουργος και δεν ασχολήθηκε με το παρελθόν.

Σοφώτερος λοιπόν δεν μπορούσες να γίνεις ακούγωντας τα ίδια και τα ίδια.Καί αυτομάτως ερχόταν στο μυαλό σου το ερώτημα.Μα όλοι αυτοί,αριστεροδέξιοι,σοσιαλιστές και λοιποί ,πού φαλίρησαν τη χώρα, έρχονται εδώ τώρα ως συμβουλάτορες συνταγών σωτηρίας ; Ιδιαίτερα οι σημερινοί κυβερνώντες της πρώτης φοράς αριστεράς.Τεράστιες οι ευθύνες τους διαχρονικά –αλλα και σήμερα- για την κατάντια μας.Παντοτε τους εύρισκες μπροστά σου,ακόμη και με μολότωφ, στην όποια μεταρρύθμιση θα πήγαινε προς τα εμπρός τη χώρα.

Οι αριστεροί που πάντα τους εύρισκες, εδώ και δεκαετίες, μέσα στα κέντρα εξουσίας ,όποια κυβέρνηση κι αν ήταν στα πράγματα.Οι αριστεροί που κρατούσαν και κρατάνε στα χέρια τους όλες τις βαθμίδες της παιδείας.Αυτοί που ήσαν μέσα στα υπουργεία και στις υπηρεσίες κι εκαναν ότι κουμάντο ήθελαν.Γιατί οι κυβερνήσεις,ιδιαίτερα οι δεξιές, πάντα αριστερο-αλλοιθώριζαν,έτσι για άλλοθι.

Ας θυμηθούμε π.χ. τον κ. Δραγασάκη –και όχι μόνον- ως υφυπουργό Συντονισμού στην Οικουμενική του ’89…Τώρα απλώς κατάφεραν να έχουν την αποκλειστική νομή της εξουσίας.Ας μη μας μιλούν  για τα ηθικά πλεονεκτήματα της αριστεράς,μέσα στο σύστημα κυκλοφορούσαν και κυριολεκτικά συγκυβερνούσαν.

Τι άλλο να πείς,εκτός από το να έχει μια καλή συνέχεια το Φόρουμ των Δελφών με περισσότερους εξέχοντες ξένους ομιλητές,μπάς και μάθουμε κάτι παραπάνω και λιγώτερο ελληνοκεντρισμό.Για να είμαι όμως απόλυτα δίκαιος οί αναφορές μου αφορούν μόνονπολιτικά πρόσωπα ,γιατί υπηρξαν αξιόλογοι Ελληνες ακαδημαικοί (πχ Κερίδης ,Καλύβας) που χαιρόσουν να τους ακούς.

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι