Νίκος Νικολαϊδης: Αυτό που δεν καταλαβαίνει ο κ. Τόσκας

Υστερόγραφα Team
Posted on March 31, 2018, 8:25 am
4 secs

 

 

 

Του Νίκου Νικολαϊδη

 

Εχω μείνει απο προχθές κυριολεκτικά  άφωνος. Με τήν Αστυνομία μας και τόν αρμόδιο υπουργό κ.Τόσκα.Αφορμή οι τοποθετήσεις τους για τίς ληστείες και τίς διαρρήξεις.Μου θυμίζουν αυτό που λέγεται, πώς αν δεν μπορείς να αποφύγεις εναν βιασμό κοίτα τουλάχιστον να τον… απολαύσεις.

Στό στόχαστρο τους ο 88χρονος απόστρατος Αξιωματικός του Λιμενικού,ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε τον έναν απο τούς δύο ληστές που είχαν εισβάλει στο σπίτι του, στη Γλυφάδα,για να τόν ληστέψουν.Και βεβαίως, έτσι τους εξουδετέρωσε και πιθανώτατα έσωσε και τη ζωή του.

Καθόλου, μα καθόλου δεν τους άρεσε…

Ακούστε,ακούστε ,λοιπόν, τι είπε ο κ. Τόσκας μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

«Δεν μπορεί ο κάθε πολίτης να κατέχει και να κάνει χρήση όπλου από μόνος του επειδή βρέθηκε σε δύσκολη θέση».

Δηλαδή,ακόμη  κι αν μπορείς, θά προσθέσω εγώ ,να εξουδετερώσεις τον κακοποιό,πχ μ’ ενα στυλιάρι, μην το κάνεις.Διότι είναι στη διακριτική ευχέρεια των αστυνομικών να το χαρακτηρίσουν όπλο  και να βρεθείς κατηγορούμενος γιατί έσπασες το κεφάλι του ληστή.

Εχουν βρεθεί ποτέ αυτοί οι άνθρωποι -που μας τα λένε έτσι- στο έλεος των κακοποιών ; Να σπάει η καρδιά τους απο τον ξαφνικό τρόμο των εισβολέων,να ποδοπατείται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια με τον πιο βάναυσο τρόπο,να υφίστανται παντός είδους εξευτελισμούς και βασανισμούς.Να απειλείται η ζωή τους, καθώς και των προσφιλώςν του προσώπων,να τους χτυπουν ανελέητα,να τους  δένουν χειροπόδαρα,να τους καίνε με το σίδερο και ότι άλλο μπορεί να συλλάβει ενας διεστραμμένος νους.

Και στο τέλος, να αφήνουν πίσω τους νεκρούς.Στραγγαλισμένους,σφαγμένους,τσακισμένους.Και σπιτικά λεηλατημένα.Πόσες και πόσες τέτοιες ιστορίες δεν εχουμε διαβάσει,δεί και ακούσει…

Ναι,για ζήστε τα όλα αυτά,έστω μια φορά και μετα ελάτε να μας μιλήσετε για… αυτοδικίες και αυτοάμυνες.Ιερό καθήκον μας είναι ,συνταγματικά κατοχυρωμένο, να αυτοπροστατευτούμε και να προφυλάξουμε την οικογένεια μας .Τη στιγμή που η αστυνομία δεν μας προστατεύει.

Εδώ δεν είναι φαρ-ουέστ ,μάς είπε ο κ. Τόσκας ,για να πυροβολούμε εμείς τους κακοποιούς.Μόνον οι αρμόδιες αρχές έχουν δικαίωμα νόμιμης βίας.

Κάποιος όμως πρέπει να τού εξηγήσει πως δυστυχώς έχουμε γίνει φαρ-ουέστ λόγω της ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας που σαρώνει την κοινωνία μας και μιας αστυνομίας που δεν την αφήνουν να δράσει όπως πρέπει.Μιας αστυνομίας που μας εδωσε …οδηγίες.Οταν εισβάλλουν στα σπίτια μας ληστές ,μας συμβουλεύει να κάνουμε τους κοιμισμένους, να μην μαντιστεκόμαστε.Να μας αδειάσουν το σπιτικό και να φύγουν ανενόχλητοι,να μην τους κυνηγήσουμε,γιατι ειδ’ αλλως θ’ αντιδράσουν.

Κι αν δεν μπορούμε να κοιμηθούμε , έ, ας πάρουμε …υπνοστεντόν !

ΥΓ. κ.Τόσκα, εσείς και πιστόλι έχετε και σκοποβολή στο σκοπευτήριο πάτε και κάνετε.Αλλοίμονο σ’ εμάς…

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι