Μ. Κοττάκης: Η οργή των Ελλήνων για το ξεπούλημα της Μακεδονίας από την κυβέρνηση Τσίπρα

Υστερόγραφα Team
Posted on July 07, 2018, 7:10 am
3 secs

 

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Δημοκρατία”

 

A πό όσα διαβάζω και μαθαίνω, αντιλαμβάνομαι ότι ο Καμμένος δεν επιδιώκει την πτώση της κυβέρνησης. Τη φθείρει, αλλά αντικειμενικός σκοπός του δεν είναι να τη ρίξει. Το πρόβλημα που έχει ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. είναι η ποιότητα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του. Είναι προφανές ότι δεν την ελέγχει.

Χθες, αν ο πρωθυπουργός, οιοσδήποτε πρωθυπουργός, δεν ήταν όμηρος της ασθενικής δεδηλωμένης των 152, θα έπρεπε να είχε απολύσει τον υφυπουργό Μεταφορών. Στέκεται ποτέ πρωθυπουργός -και αν ναι, με ποιο ηθικό κύρος;-, αν ο τελευταίος υφυπουργίσκος που διόρισε στο υπουργικό συμβούλιο πάει στα κανάλια, του κουνά το δάχτυλο και του λέει «είναι ανίσχυρη η υπογραφή σου»; Ο πρωθυπουργός που δεν θα πετάξει με τις κλοτσιές από το παράθυρο έναν τέτοιον υφυπουργό προφανώς δεν στέκεται. Αλλά, επειδή ο Τσίπρας σήμερα είναι όμηρος μιας ασθενικής δεδηλωμένης, έκανε ότι δεν άκουσε.

Σημειωτέον ότι ο συγκεκριμένος υφυπουργός ήχθη προς ανάκριση στα γνωστά τηλεοπτικά ανάκτορα αναλόγως με το 1965, όταν Νιάρχος – Πάππας (σύμφωνα με τη μαρτυρία Μητσοτάκη) ενεπλάκησαν στην ανατροπή της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου. Τότε, βεβαίως, τους πήγαιναν σε άλλα ανάκτορα, τώρα τους πάνε στα τηλεοπτικά.Αλλο παράδειγμα ποιότητας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝ.ΕΛ., εις μέχρι πρότινος βουλευτής τους. Τον άκουγα χθες στο ραδιόφωνο. Τι κάνει, άραγε, ένας ανεξάρτητος βουλευτής, τον οποίο ο αρχηγός του κατηγορεί δημοσίως ότι χρηματίστηκε; Κοιτά αμέριμνος προς τον ουρανό; Αν έχει προσωπική τιμή, κάνει το αυτονόητο: Υποβάλλει μήνυση. Τι απάντησε χθες ο «ανεξάρτητος»; «Δεν θα πέσω στη λούμπα»! Και τι άλλο επιβεβαίωσε, εμμέσως πλην σαφώς: Οτι συναντήθηκε με παλαιό συνεργάτη διάσημου πολιτικού προσώπου στη λεωφόρο Αλεξάνδρας για να ιδρύσουν νέο δεξιό κόμμα και με άλλους βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. Και τι άλλο είπε; Οτι «την προσεχή εβδομάδα θα έχουμε ενδιαφέρουσες εξελίξεις». Κάλχας! Ποια ποιότητα Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝ.ΕΛ., λοιπόν! Υπάρχουν δυο τρεις σοβαροί άνθρωποι και, από εκεί και πέρα, το χάος.

Λοιπόν, για να μιλάμε ανοιχτά: Καμιά έγνοια δεν έχουν για τη Μακεδονία όσοι ανεξαρτητοποιούνται. Αλλα πράγματα παίζονται στο παρασκήνιο. Καμιά σχέση δεν έχει η οργή εκατομμυρίων Ελλήνων για το ξεπούλημα που κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα στο ζήτημα της Μακεδονίας με τα κίνητρα εκείνων που ανεξαρτητοποιούνται στο όνομα της Μακεδονίας. Αν την αγαπούσαν τόσο πολύ, θα είχαν ήδη παραιτηθεί από τις έδρες τους. Εμείς, που νιώσαμε ασύλληπτη οργή ακούγοντας τον Ζάεφ να ισχυρίζεται ότι είναι «Μακεδών» πατώντας στα ιερά χώματα της Φλώρινας, ναι, θέλουμε να πέσει αυτή η κυβέρνηση. Υπάρχουν όμως και άλλοι, που χρησιμοποιούν το όνομα της Μακεδονίας για να γλιτώσουν τον πέλεκυ της Δικαιοσύνης. Με αυτούς κανείς δεν μπορεί να έχει σχέση. Ο Παύλος Μελάς δεν έχυσε το αίμα του για να γλιτώσουν τις διώξεις επίορκοι.

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι