Μ. Ιγνατίου: Να ασχοληθεί ο Τσίπρας με το θέμα του Ρουβίκωνα. Και να το λύσει

Υστερόγραφα Team
Posted on November 18, 2017, 4:43 pm
3 secs

 

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου

Πηγή: mignatiou.com

 

Φαντάζομαι πως όταν ενημέρωσαν χθες τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πως τα μέλη του «Ρουβίκωνα» εισέβαλαν στο ελληνικό Πεντάγωνο, θα απάντησε αυθορμήτως «μέχρι εδώ». Τι άλλο θα μπορούσε να πει άλλωστε…

Όχι; Πως όχι; Είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, και ο ηγέτης της να μην αντιδρά με θυμό; Βέβαια, υπόθεση κάνω. Μπορεί ο κ. Τσίπρας «να τα πήρε στο κρανίο» και να έδωσε ήδη εντολή για να αντιμετωπιστεί μία δια παντός αυτή η απαράδεκτη κατάσταση. Διότι αυτό αναμένει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού από ένα υπεύθυνο Πρωθυπουργό.

Οι τύποι αυτοί έχουν από καιρό ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής και καμιά μέρα θα συμβεί και κανένα μεγάλο κακό σε μία από τις επιθέσεις τους, και θα τρέχουμε όλοι, με πρώτο τον κ. Τσίπρα, και δεν θα προλαβαίνουμε. Το πρόβλημα αυτό δεν είναι μία εσωτερική υπόθεση της χώρας. Στα μάτια των ξένων η χώρα είναι άναρχη. Ο καθένας κάνει ότι του κατέβει στο κεφάλι, και ειδικά αυτή η ομάδα δείχνει να έχει μία περίεργη ασυλία. Τα βλέμματα όλων αναγκαστικά στρέφονται στον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Ουδείς μπορεί να διανοηθεί ότι έδωσε εντολή στον αρμόδιο υπουργό κ. Νίκο Τόσκα για να «καθαρίσει» τον στάβλο και αυτός την έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια. Δεν υπάρχει περίπτωση… Ή υπάρχει; Διότι αν όντως δόθηκε εντολή και δεν εκτελέστηκε, ο καθένας μπορεί να πει κύριε Πρωθυπουργέ εκείνη τη φράση που εκστόμισε ο γέρος ο Καραμανλής: «Ποιος επιτέλους κυβερνά αυτή τη χώρα». Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και ο κ. Τσίπρας έχει μόνο μία επιλογή. Καμία άλλη.

Την ξέρει και αυτή πρέπει να διαλέξει και να την υλοποιήσει στο έπακρον. Αυτά τα άθλια φαινόμενα δεν έχουν θέση σε καμία χώρα του κόσμου, και βεβαίως ούτε και στην Ελλάδα του χαβαλέ. Ερχόμενος στην Ουάσιγκτον για να συναντήσει τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο Έλληνας πρωθυπουργός «πούλησε» παντού ότι η Ελλάδα είναι μία σταθερή χώρα χωρίς προβλήματα -πέραν των οικονομικών- τονίζοντας ότι η τρομοκρατία έχει εξαλειφθεί. Ο Αμερικανός πλανητάρχης του έδωσε και τα θερμά του συγχαρητήρια στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους.

Η δράση των μελών του «Ρουβίκωνα» και το γεγονός ότι η κυβέρνηση τους αφήνει να δρουν ανενόχλητοι, δεν δείχνει μία σταθερή χώρα. Αντίθετα. Όποιος στο εξωτερικό ακούει κάθε τρεις και λίγο ότι δρουν ανενόχλητοι αυτοί οι περίεργοι τύποι, άλλα σκέφτεται κύριε Πρωθυπουργέ. Πρέπει να ασχοληθείτε πάραυτα με το θέμα και να το λύσετε δημοκρατικά.

Όλοι έχουμε δικαίωμα να λέμε τη γνώμη μας, και να είναι σεβαστή. Αλλά η Δημοκρατία δεν επιτρέπει τέτοιες συμπεριφορές, όπως αυτές των μελών του «Ρουβίκωνα». Διότι πάνω απ’ όλα είναι αντιδημοκρατικές και βιάζουν την ίδια τη Δημοκρατία.

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι