Μόνο η “Θάτσερ… τσέπης” θα κατάφερνε να κάνει ντέρμπι το… ματσάκι με τον Κόρμπιν

Μάνος Οικονομίδης
Posted on June 06, 2017, 5:15 pm
2 secs

 

[email protected]

 

Θεωρητικά, θα έπρεπε να το περιμένουμε, αν και ίσως όχι σε αυτή την έκταση. Η χώρα που γέννησε τον κοινοβουλευτισμό, και διεσώθη από τη… συνωμοσία του Γκάι Φοκς, έχει μια αυξημένη ευαισθησία σε ό, τι αφορά την ηγετική σκιά εκείνων που θέλουν να την κυβερνήσουν.

Όχι βέβαια ότι η Μεγάλη Βρετανία δεν έκανε τις εκπτώσεις της στο παρελθόν. Φαίνεται ωστόσο ότι ελλειμματική προσωπικότητα σαν την Τερέζα Μέι, δεν είχε περάσει ποτέ στο παρελθόν ούτε… στο διπλανό τετράγωνο από το Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ. Και η σιωπηλή εξέγερση της ιστορικής συνείδησης των Βρετανών, φλερτάρει με μια πρωτοφανή, ίσως πρωτάκουστη, εκλογική ανατροπή.

Οι δημοσκοπήσεις για τις βουλευτικές εκλογές της Πέμπτης, δείχνουν ότι ο περίπατος του +20% και +30% έχει εξελιχθεί σε μονοπάτι εφιάλτη για τους Συντηρητικούς της Τερέζα Μέι. Οι ψύχραιμοι εκλογικοί αναλυτές εκτιμούν ότι, δεν τίθεται θέμα ολικής ανατροπής, δηλαδή επικράτησης των Εργατικών, με τις δημοσκοπήσεις να μιλούν για θρίλερ, ακόμη κι έτσι ωστόσο, το σοκ είναι εντυπωσιακό.

Μονάχα αυτή η “Θάτσερ… τσέπης θα κατάφερνε να μετατρέψει σε ντέρμπι το… ματσάκι με τον Τζέρεμι Κόρμπιν. Μια πολιτική φιγούρα βγαλμένη από… κινούμενα σχέδια, που τα τελευταία χρόνια προκαλεί τη χλεύη της συντριπτικής πλειοψηφία της βρετανικής κοινωνίας.

Κι όμως, ακόμη και τον Τζέρεμι Κόρμπιν κατάφερε η Τερέζα Μέι να τον κάνει να φαντάζει… πολιτικός γίγαντας, μερικές ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μάνος Οικονομίδης
Ο Μάνος Οικονομίδης είναι δημοσιογράφος. Σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας