Μοσκοβισί και Ντάισελμπλουμ ζητούν από τη Μέι επιτάχυνση του Brexit

Υστερόγραφα Team
Posted on July 12, 2016, 2:37 pm
dijsselbloem

Ο επίτροπος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, απηύθυναν έκκληση στη νέα Πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, να επιταχύνει την ενεργοποίηση της διαδικασίας εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Μέι, που θα αναλάβει την πρωθυπουργία την Τετάρτη (13/7) και βρίσκεται στη φάση συγκρότησης του υπουργικού συμβουλίου της, έχει δηλώσει ότι δεν προτίθεται να ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 για έξοδο από την Ε.Ε. πριν το τέλος του έτους.

Ωστόσο, με δεδομένο ότι η διαδικασία επιλογής του νέου Βρετανού Πρωθυπουργού έληξε δύο μήνες νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι είναι δυνατό να επιταχυνθεί και η διαπραγμάτευση για το Brexit.

“Το Συντηρητικό Κόμμα κινήθηκε γρήγορα. Ο Ντέιβιντ Κάμερον ήταν προγραμματισμένο να αντικατασταθεί τον Σεπτέμβριο, και ήμαστε μόνο στον Ιούλιο, επομένως, γιατί να χάσουμε δύο μήνες;”, διερωτήθηκε ο Γάλλος επίτροπος, προσερχόμενος στη σημερινή (12/7) συνεδρίαση του Ecofin στις Βρυξέλλες.

“Είναι δυνατό να επιταχθεί και η διαδικασία συζήτησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που πολλοί περιμένουν και ελπίζουν”, συμπλήρωσε.

Στο ίδιο μήκμος κύματος και το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας με νόημα πριν το Ecofin ότι αυτό που απεχθάνονται περισσότερο από όλα οι επενδυτές και οι καταναλωτές είναι η αβεβαιότητα.

“Χρειαζόμαστε καθαρότητα για τις μελλοντικές σχέσεις ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση” και αυτό είναι πρωτίστως στο συμφέρον του Λονδίνου, είπε.

Ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ επαναβεβαίωσε μάλιστα η διαπραγμάτευση με το Ηνωμένο Βασίλειο ότι δεν πρόκειται να αρχίσει προτού η βρετανική κυβέρνηση ενεργοποιήσει το Άρθρο 50.

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι