Μια… προσευχή για να ξεμπλοκάρει η αξιολόγηση

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on January 12, 2017, 8:53 am

Μια… προσευχή για να ξεμπλοκάρει η αξιολόγηση. Επειδή είμαστε και έθνος με θρησκευτική παράδοση, ποιός ξέρει; Ίσως να είναι μια κάποια λύση.

Το κλίμα που διαμορφώθηκε και χθες στο θέμα της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, κάθε άλλο παρά αισιοδοξία προκαλεί.

Οι διαρροές από τις Βρυξέλλες παραπέμπουν σε… σημειωτόν, τονίζοντας ότι τις τρεις τελευταίες εβδομάδες δεν έχει σημειωθεί καμία ουσιαστική πρόοδος, και εμμέσως ζητούν από την ελληνική πλευρά να κάνει κάτι.

Από την πλευρά της Γερμανίας, εκπέμπεται το μήνυμα “σεβαστείτε τους κανόνες και τις συμφωνίες”, χωρίς ωστόσο περαιτέρω… δραματοποίηση, κάτι που επιβεβαιώνει ότι και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα ήθελε να τελειώνουμε με τη διαπραγμάτευση. Αλλά…

Και από την πλευρά της Κομισιόν, ο Πιέρ Μοσκοβισί φέρεται να ζητάει από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να βοηθήσει η Ελλάδα την Επιτροπή, ώστε με τη σειρά της η Επιτροπή να βοηθήσει την Ελλάδα.

Κάπως… στριφογυρίζουμε γύρω από την ουρά μας, όπως δείχνουν τα πράγματα. Και φυσικά, όπως έχει συμβεί και πολλές άλλες φορές στο πρόσφατο μνημονιακό παρελθόν, ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας.

Όσο αργούμε να ολοκληρώσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση, τόσο επιδεινώνεται η κατάσταση.

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος