Μια Βουλή… για τα πανηγύρια δούλεψε (και πάλι) για τα άκρα

Φρίξος Παλαιολόγος
Posted on February 22, 2018, 7:37 pm
0 secs

 

Του Φρίξου Παλαιολόγου

Δεν περίμενε φυσικά κανείς τίποτα περισσότερο από τη χειρότερη Βουλή της Μεταπολίτευσης. Που πήρε τη σκυτάλη από την… αμέσως χειρότερη, η οποία ήταν η προηγούμενη. Και εκείνη… από την προηγούμενη.

Στα χρόνια της βαθιάς, σύνθετης και πολυεπίπεδης κρίσης του Μνημονίου, που αφαίρεσε από τους Έλληνες το δικαίωμα στην ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, και καταδίκασε την κοινωνία σε άγαρμπη και ακραία φτωχοποίηση, η χώρα η οποία μνημονεύεται ως μαιευτήριο της Δημοκρατίας, έχει την ιστορική ατυχία να σεργιανίζει παρέα με το χειρότερο πολιτικό δυναμικό της πρόσφατης Ιστορίας της.

Ένα πολιτικό προσωπικό σκανδαλιστικά κατώτερο των περιστάσεων. Με περιβάλλον ακραίας πόλωσης, δυσωδίας και πολιτικής… μούχλας, που μας πήγε πολλές δεκαετίες πίσω. Αλλά και με αγοραίες εκφράσεις, κυρίως από όσους πήραν τον λόγο για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, που σε έκαναν να μην καταλαβαίνεις αν έχεις απέναντί σου πολιτικούς ή… κάτι άλλο, πολύ χειρότερο.

Φυσικά, η εικόνα αυτή λειτούργησε ως χορηγός των άκρων. Ως χρυσός χορηγός των άκρων. Και το επόμενο διάστημα, η χορηγία θα… ενισχυθεί.

Φρίξος Παλαιολόγος
Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής