Μητσοτάκης: Θέλω μια σχέση εμπιστοσύνης, σταθερή και διαχρονική

Υστερόγραφα Team
Posted on July 13, 2017, 2:26 pm
0 secs

 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 13 Ιουλίου, με αθλητές, αθλήτριες και μέλη της ελληνικής αποστολής, που θα συμμετάσχει στους 23ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών, που θα γίνουν, από τις 18 έως τις 30 Ιουλίου, στη Σαμψούντα της Τουρκίας.

 

Στο ξεκίνημα της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Θέλω να σας πω πόσο χαίρομαι που μας επισκέπτεστε σήμερα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Θέλω να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στους επερχόμενους αγώνες. Είναι πάρα πολύ ευχάριστο και πολύ συγκινητικό να βλέπουμε μια τόσο όμορφη και δυναμική αποστολή να εκπροσωπεί τη χώρα μας σε αυτήν την πολύ σπουδαία διοργάνωση.

 

Βλέπω ότι θα εκπροσωπηθούμε και σε πολλά διαφορετικά αθλήματα. Είμαι και εγώ αθλητής και κάνω διάφορα πράγματα. Αυτό με χαροποιεί διπλά. Και θα ήθελα να μας δοθεί σήμερα μια ευκαιρία να σας γνωρίσω καταρχάς καλύτερα. Να μου μιλήσετε για τα ζητήματα τα οποία σας απασχολούν. Να αντιληφθώ λίγο αν υπάρχουν θεσμικά ζητήματα, τα οποία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε, έτσι ώστε να κάνουμε και τη ζωή σας, αλλά και την αθλητική σας δράση πιο εύκολη.

 

Εύχομαι, πραγματικά, η σημερινή συνάντηση να είναι η αρχή μιας όμορφης γνωριμίας, η οποία θα έχει βάθος χρόνου και θα μου επιτρέψει και θα μας επιτρέψει να σταθούμε κοντά σας και να σας στηρίξουμε στο πραγματικά δύσκολο, αλλά πολύ όμορφο δρόμο τον οποίο έχετε επιλέξει. Με συγκινούν ιδιαίτερα οι επιτυχίες τις οποίες έχετε ήδη επιδείξει στον αθλητικό τομέα. Αλλά η μεγαλύτερη επιτυχία για εσάς είναι η διάκριση στον ίδιο το στίβο της ζωής.

 

Σε μια κοινωνία η οποία, δυστυχώς, αντιμετωπίζει τις ειδικές ανάγκες ακόμα μέσα από το στερεότυπο των προκαταλήψεων και χωρίς συχνά να έχουμε την απαραίτητη υποδομή να μπορούμε να κάνουμε τη δική σας τη ζωή, την επαγγελματική σας δράση πιο εύκολη, θα με ενδιέφερε να καταλάβω πραγματικά πως μπορούμε να βοηθήσουμε και να σας υποστηρίξουμε. Όχι μόνο στην αθλητική σας δράση, αλλά και στην καθημερινότητά σας.

 

Θέλω και πάλι να σας ευχαριστήσω όλες και όλους για την παρουσία σας. Να σας πω ότι θα παρακολουθούμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις επιδόσεις σας. Και δεν μιλάω μόνο ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αλλά νομίζω ότι όλη η Ελλάδα θα εύχεται να πετύχετε σημαντικές διακρίσεις.

 

Και να πω και κάτι τελευταίο: Καλό είναι τα ζητήματα τα οποία σας απασχολούν να μην έρχονται στην επικαιρότητα μόνο όταν έχουμε ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός. Συχνά οι πολιτικοί αρέσκονται να φωτογραφίζονται με τους μεγάλους νικητές αγώνων, σπεύδουν να τους υποδεχθούν στα αεροδρόμια, να τους συγχαρούν και μετά ξεχνάνε το τι γίνεται μέχρι που να έρθει η επόμενη μεγάλη αθλητική διοργάνωση. Δεν θα ήθελα να είμαι σε αυτήν την κατηγορία. Και γι’ αυτό εύχομαι και ελπίζω η σχέση μας να είναι μια σχέση σταθερή, διαχρονική. Σχέση εμπιστοσύνης και σχέση αρωγής από δικής μας πλευράς. Οπότε και πάλι σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Με συγκινεί ιδιαίτερα η παρουσία σας και τώρα ο λόγος είναι σε εσάς».

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι