Μηνύματα Τσίπρα από το Αγαθονήσι… προς κάθε κατεύθυνση

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on March 25, 2019, 2:00 pm
8 secs

 

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

 

Στο ακριτικό Αγαθονήσι επέλεξε να βρεθεί ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για την εορτασμό της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου.

Στον χαιρετισμό του προς τους κατοίκους, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να στείλει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, ενώ μίλησε και για… παρενόχληση από τουρκικά μαχητικά στον αέρα, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα προς την Άγκυρα.

Τα κυριότερα σημεία της παρέμβασης του Αλέξη Τσίπρα:

 

“Ο λαός μας, διαχρονικά, συνάντησε πολλά στο διάβα της ιστορίας: Τα μεγάλα επιτεύγματα, η οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική πρόοδος αλλά και οι δυσκολίες, τα βάσανα, οι κακουχίες. Τα κουβαλάμε όλα. Είναι κομμάτι μας.

Η ιστορία μας δεν είναι η καταφυγή μας. Δεν επικαλούμαστε το μεγαλείο της, με νοσταλγία. Είναι η δύναμή μας. Είναι ο τρόπος με τον οποίο χτίζει τη συλλογική του αυτοπεποίθηση ένας λαός που σε κάθε δυσκολία βρήκε τον τρόπο να την υπερβεί.

Μέσα από την ενότητα του, τη σκληρή δουλειά και την ομοψυχία, βγήκε πιο δυνατός, πιο ενωμένος, πιο αποφασιστικός για το μέλλον του.

Η Ελλάδα σήμερα είναι μια χώρα που όλοι οφείλουν να την υπολογίζουν. Ως μια δύναμη ειρήνης και συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια. Ως μια δύναμη που προωθεί το διάλογο και τη συνεννόηση.

Οι γείτονές μας πρέπει να καταλάβουν, ότι μόνο η συνεργασία, η συνεννόηση & η συνανάπτυξη έχει προοπτική. Όχι οι λεονταρισμοί & οι ανόητες ενέργειες. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα βρεθεί στην πιο απομονωμένη ακριτική γωνιά της χώρας μας, ακόμα κι αν χρειαστεί να φτάσει κολυμπώντας.

Εμείς, έχουμε τα χέρια απλωμένα για διάλογο και συνεννόηση. Αλλά αν χρειαστεί θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε, που γνωρίζει η συλλογική μας συνείδηση από χρόνια, που μας έχουν μάθει οι πρόγονοί μας, για να υπερασπιστούμε το δίκαιο και τη κυριαρχία μας.

 

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής