Με τον Κώστα Μπακογιάννη “φλερτάρουν” στελέχη της ομάδας Πατούλη, μετά το “κάψιμο” της υποψηφιότητάς του για την Αθήνα

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on August 06, 2018, 7:30 am
2 secs

 

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

 

Με τον Κώστα Μπακογιάννη “φλερτάρουν” παρασκηνιακά στελέχη της ομάδας Πατούλη, μετά το “κάψιμο” της υποψηφιότητας του προέδρου της ΚΕΔΕ για τον Δήμο Αθηναίων.

Η ανείπωτη τραγωδία των πυρκαγιών, έβαλε στο κάδρο τον Γιώργο Πατούλη, ο οποίος έχει συμπληρώσει ήδη 12 χρόνια ως Δήμαρχος Αμαρουσίου, και δεν κατάφερε σε επίπεδο δημόσιου λόγου να διατυπώσει πειστικά επιχειρήματα, όταν μιλούσε για τις ευθύνες του κράτους, κάτι που φάνηκε και από τα ειρωνικά σχόλια τα οποία δέχτηκε στα social media, μετά και το πάρκινγκ που πλημμύρισε στον χώρο ευθύνης του.

Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, και μιας σειράς ακόμη από φορείς και οργανώσεις, ο Γιώργος Πατούλης διεκδικούσε να είναι υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων, αρθρώνοντας σκληρή, έως προσβλητική ρητορική κατά του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος και προέβαλε από την αρχή ως το απόλυτο φαβορί.

Η τακτική Πατούλη είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και ευρύτερα της Κεντροδεξιάς, με αποτέλεσμα να βρίσκει κλειστές πόρτες στην Αθήνα, και η υποψηφιότητά του για την πρωτεύουσα να μην περπατάει, σε επίπεδο στελεχών, και πολύ περισσότερο σε επίπεδο κοινωνίας.

Η ανείπωτη τραγωδία των πυρκαγιών έβαλε τον Γιώργο Πατούλη στο κάδρο, ως έναν από εκείνους που διαχειρίζονται επί πολλά χρόνια τον χώρο της Αυτοδιοίκησης, χωρίς να έχει καταφέρει να λειτουργήσει προωθητικά, σε επίπεδο υπέρβασης παθογενειών και στρεβλώσεων, με αποτέλεσμα η υποψηφιότητά του να αποκτήσει “τοξικά” χαρακτηριστικά.

Έτσι, τις προηγούμενες μέρες καταγράφηκαν κινήσεις στελεχών που, αρχικά είχαν εκδηλώσει παρασκηνιακά την πρόθεση να στηρίξουν τον Γιώργο Πατούλη, να αναζητούν πλέον διαύλους επικοινωνίας με το στρατόπεδο του Κώστα Μπακογιάννη.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου από την πλευρά του, κατανοώντας ότι η υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αθηναίων “κάηκε”, δείχνει να έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στην Περιφέρεια Αττικής. Μια προοπτική ωστόσο που, επίσης συναντά σοβαρές αντιστάσεις, με σειρά “γαλάζιων” δημάρχων και αυτοδιοικητικών στελεχών του λεκανοπεδίου, να επισημαίνουν με νόημα ότι, μια υποψηφιότητα Πατούλη δεν μπορεί να ενώσει τις δυνάμεις της Κεντροδεξιάς, και λόγω της πολυετούς φθοράς του δεν διασφαλίζει προοπτική νίκης για τη Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με πληροφορίες άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναζητεί ένα πρόσωπο της νεώτερης γενιάς, που να μην κουβαλάει την πολυετή φθορά στελεχών όπως ο Γιώργος Πατούλης, που έχουν συμπληρώσει δεκαετίες στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, και αδυνατούν να εικονοποιήσουν το “νέο και άφθαρτο”, που έχει στο μυαλό του ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής