Μετά τη Φώφη, και ο Λεβέντης ακύρωσε το “μέτωπο” που πρότεινε ο Μητσοτάκης

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on April 13, 2017, 10:50 am
0 secs

Είναι αλήθεια ότι η Φώφη Γεννηματά έδειξε από την πρώτη στιγμή αντανακλαστικά, και… προσπέρασε τη στρατηγική επιδίωξη του Κυριάκου Μητσοτάκη να την εμφανίσει μέρος ενός “ευρωπαϊκού μετώπου”, φυσικά με κορμό τη Νέα Δημοκρατία.

Η σημερινή πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έχει διδαχθεί από το πάθημα του Ευάγγελου Βενιζέλου, και το πόσο στοίχισε στον προκάτοχό της αλλά και το ίδιο το Κίνημα, η ταύτιση με τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία την περίοδο 2012-2015, συρρικώνοντας τα εκλογικά ποσοστά του σε ποσοστά… τσέπης.

Ενώ λοιπόν, ως κόρη του Γιώργου Γεννηματά, δεν έκρυψε ποτέ ότι είναι υπέρ της εθνικής συνεννόησης, κατανοεί ότι, στη δεδομένη συγκυρία, αν το ΠΑΣΟΚ καταγραφεί στο υποσυνείδητο της κοινωνίας ως δυνητικός σύμμαχος της Νέας Δημοκρατίας, δεν θα βρει στην κάλπη ούτε… συγγενείς και φίλους.

Με τη Φώφη Γεννηματά λοιπόν, το περίμενε κανείς. Με τον Βασίλη Λεβέντη πάλι, όχι. Γιατί, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εμφανίστηκε στην αρχή εξαιρετικά θερμός έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο μάλιστα έσπευσε να διακρίνει από τον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, που δεν σταματάει να αποκαλεί “αποστάτη”, για τα γεγονότα του 1965.

Ο Βασίλης Λεβέντης λοιπόν, εμφανίστηκε χθες στη Βουλή εξαπολύοντας μύδρους κατά του σημερινού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Υποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενδιαφέρεται για την εξουσία, και όχι για τη συναίνεση, όπως εκείνος, και προειδοποίησε τα στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να μην πιστεύουν τις δημοσκοπήσεις που τους δίνουν χαώδη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θα προοσγειωθούν απότομα, και “χωρίς αλεξίπτωτο”, στις κάλπες.

Με τον τρόπο αυτό, μετά τη Φώφη Γεννηματά, και ο Βασίλης Λεβέντης ακύρωσε το “μέτωπο” με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο πολιτικό σκηνικό, όπως θα διαμορφωθεί αυτό μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές, για τη δεύτερη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής