Μετά τη συμφωνία, ο Τσίπρας καλεί τον Μητσοτάκη σε μονομαχία (στο ξέφωτο)

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on May 04, 2017, 7:15 am
0 secs

Η σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αποτελεί ακόμη έναν κρίκο στην αλυσίδα της στρατηγικής του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους δανειστές για τη δεύτερη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Ο Πρωθυπουργός θέλει να στείλει το μήνυμα ότι γυρίζει σελίδα, αφήνει πίσω του τον φαύλο κύκλο των ατέρμονων διαπραγματεύσεων, και στρέφει την προσοχή του στην καθημερινότητα των πολιτών, τη βελτίωση της ζωής τους και την αποτελεσματική παραγωγή έργου.

Ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε τις προθέσεις του με τη συνάντηση που πραγματοποίησε με τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας στο Μέγαρο Μαξίμου, και επιδιώκει να… καλέσει σε μονομαχία (στο ξέφωτο) τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εκτιμώντας ότι μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση τον σημερινό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, αναφορικά με το εθνικό σχέδιο του τελευταίου για την έξοδο από την κρίση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο, καθώς τον τελευταίο χρόνο είχε εστιάσει στο αίτημα για πρόωρες εκλογές, και πλέον είναι υποχρεωμένος να αναπροσαρμόσει τη ρητορική του.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής