Μετά την Αθήνα, ο Καμίνης θέλει να… μικρύνει και τη “Δημοκρατική Παράταξη”

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on August 28, 2017, 12:53 pm
0 secs

Είναι από τις περιπτώσεις των ανθρώπων που, η ενασχόληση με τον δημόσιο βίο τους αποπροσανατόλισε. Τους έκανε να χάσουν τον βηματισμό τους, να απωλέσουν την ορθή κρίση αναφορικά με τις πραγματικές δυνατότητές τους, και να βλέπουν… κάτι άλλο, κάθε φορά που κοιτάζουν στον καθρέφτη.

Ο Γιώργος Καμίνης… λατρεμένος και αυτός του χιλιοτραγουδισμένου “συστήματος Σημίτη”, που καταδίκασε την Ελλάδα σε διαρκή χρεοκοπία, πρωτίστως ηθική, και παραμένει κεντρικός παράγοντας επηρεασμού των εξελίξεων, ανεξαρτήτως του… ποιό κόμμα βρίσκεται στη διακυβέρνηση του τόπου, ανακοίνωσε και τυπικά την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της “Δημοκρατικής Παράταξης”.

Απέναντι στη Φώφη Γεννηματά και τον Γιάννη Ραγκούση, πιθανότατα και τον Γιάννη Μανιάτη, ο άνθρωπος που “μίκρυνε” την Αθήνα, και της στέρησε την ηχώ του εμβληματικού ιστορικού αποτυπώματός της, δείχνει αποφασισμένος να επαναλάβει το… έγκλημα, με θύμα αυτή τη φορά τον πολιτικό χώρο που διατηρεί το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην Ελλάδα, στην εποχή της Μεταπολίτευσης.

“Αγάπη μου, συρρίκνωσα τα παιδιά”, ήταν ο σχετικός τίτλος χολιγουντιανής παραγωγής του παρελθόντος. Ο Γιώργος Καμίνης, επικαιροποίησε το σενάρια με την Αθήνα, και δείχνει αποφασισμένος να το… διαπράξει εκ νέου με τον πολιτικό χώρο του Κέντρου.

Όταν, στην εποχή της κρίσης, χάνεται το μέτρο, και δεν έχεις έναν πραγματικά δικό σου άνθρωπο να σε επαναφέρει στην πραγματικότητα.

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος