Μαρία Δεναξά: Τα πράγματα στην Ευρώπη γίνονται ολοένα και πιο επικίνδυνα

Υστερόγραφα Team
Posted on September 01, 2017, 12:45 pm
2 secs

 

Μέσω της προσωπικής σελίδας της στο Facebook, η Μαρία Δεναξά σχολίασε τις αλλαγές που κυοφορούνται στα εργασικά στη Γαλλία, με φόντο τις ευρύτερες εξελίξεις στην Ευρώπη.

Η καλή δημοσιογράφος τόνισε χαρακτηριστικά τα εξής:

“Για να πάρει το ποτάμι της «ενημέρωσης» την πλήρη εργασιακή απορρύθμιση που οι «Βρυξέλλες» έχουν φιλοτεχνήσει και ο αντιδημοφιλής διαχειριστής Μακρόν θα θέσει σε εφαρμογή με διατάγματα, ανέλαβαν δράση τα ινστιτούτα δημοσκοπήσεων με αντιφατικές δημοσκοπήσεις, ανάλογα τα συμφέροντα και τις πολιτικές αποχρώσεις των ιδιοκτητών τους.

Επί της ουσίας, οι αντιφατικές δημοσκοπήσεις, προσπαθούν να καλύψουν και σε μέγιστο βαθμό το έχουν καταφέρει -καθώς σήμερα οι Γάλλοι κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου- την κατάργηση της σύμβασης αορίστου χρόνου, που πλέον θα εξαρτάται σε πολλές περιπτώσεις από την χρονική διάρκεια ολοκλήρωσης έργου (πρότζεκτ) και την κατάργηση του ρόλου των συνδικάτων να διαπραγματεύονται τους όρους αμοιβής, το ωράριο εργασίας, τις εργασιακές συνθήκες…όλο το θεσμικό πλαίσιο δηλαδή και τα περιορίζει στο να βγάζουν ανούσιες ανακοινώσεις.

Ουσιαστικά ο Μακρόν πάει να διαμορφώσει έναν νέο εργασιακό κώδικα για το τι θα επακολουθήσει, επιλέγοντας τον δρόμο που χάραξε ο προκάτοχος του Ολαντ (βλέπε Μέρκελ), με την πρώτη εργασιακή μεταρρύθμιση πριν από έναν χρόνο.

Το αξιοσημείωτο είναι πως ο Μακρόν δεν είναι ο πρόεδρος μιας χώρας υπό εποπτεία όπως είναι η Ελλάδα, για να παραχωρεί βασικά δικαιώματα ενός έθνους, όπως είναι τα εργασιακά στις «Βρυξέλλες» κι από την άλλη παραβλέπει τα καταστροφικά αποτελέσματα τέτοιων μεταρρυθμίσεων σε πειραματόζωα όπως μεταξύ άλλων είναι η χώρα μας.

Τα πράγματα στην Ευρώπη γίνονται ολοένα και πιο επικίνδυνα όπως μου έλεγε το πρωί ένας αγαπητός φίλος, αλλά εμείς θα διαβάζουμε για αντικρουόμενες δημοσκοπήσεις και τα μίνι της Μπριζίτ.”.

 

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι