Μαρία Δεναξά: Ο Μακρόν θα εφαρμόσει ακραία αντιλαϊκή πολιτική

Υστερόγραφα Team
Posted on May 19, 2017, 1:17 pm
3 secs

 

Μέσω της προσωπικής σελίδας της στο Facebook, η Μαρία Δεναξά κατέγραψε ακόμη μια… χαριτωμένη πρωτοβουλία του νέου Προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, που τον φέρνει σε αναντιστοιχία με τις υπερβολικές προσδοκίες που είχαν συνοδεύσει την εκλογή του.

Η καλή δημοσιογράφος σημείωσε με νόημα τα εξής:

“Ελεγχο στην ελευθερία του Τύπου στη Γαλλία που τόσο τον στήριξε προεκλογικά, επιχειρεί τώρα ο πρόεδρος Μακρόν.

Μετά την επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη για να σβήσει από τον πολιτικό χάρτη της χώρας το δεξιό κόμμα των Ρεπουμπλικανών και τους σοσιαλιστές, χθες ανακοινώθηκε ότι θα ΕΠΙΛΕΓΕΙ τους δημοσιογράφους που θα καλύπτουν το ρεπορτάζ της προεδρίας, εξοργίζοντας τους εκπροσώπους των μεγάλων συγκροτημάτων του τύπου που τον στήριξαν
(τα αφεντικά τους όμως εξακολουθούν να τον στηρίζουν φανατικά) και χθες του έστειλαν επιστολή όπου καταγγέλλουν την τακτική του και τον προειδοποιούν. (Φώτο)

Προεκλογικά ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας, είχε απαγορεύσει σε Ρώσους δημοσιογράφους να καλύψουν την προεκλογική του εκστρατεία. Επίσης από τις πρώτες ώρες της ανάληψης της προεδρίας, ο Μακρόν και το επιτελείο του, φέρονται αλαζονικά και με απαξιωτικό τρόπο στους δημοσιογράφους και πριν από λίγα 24ωρα απομακρύνθηκε από την θέση του ο κεντρικός παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης όπως και το επιτελείο του! που είχαν καταφέρει να εκτοξεύσουν στα ύψη την τηλεθέαση! (φώτο)

Μέσω δημοσιευμάτων η απομάκρυνση του επιχειρείται να αποδοθεί στον δημοσιογράφο «που τρομοκρατούσε την αίθουσα σύνταξης», στο παρασκήνιο κυκλοφορεί πως είναι αυστηρή εντολή του Ελιζέ.

Την ίδια ώρα οι Γάλλοι για την ενημέρωση τους θα πρέπει να μάθουν γερμανικά και να αγοράζουν το Der Spiegel. Όπως πληροφορεί τους Γάλλους το γερμανικό έντυπο, για την επιστροφή της ανάπτυξης στη Γαλλία, στη συνάντηση που είχαν Μακρόν – Μέρκελ, αποφάσισαν ΠΑΓΩΜΑ μισθών για μια τριετία και άλλα «αναπτυξιακά μέτρα» όπως είναι μια πιο σκληρή εργασιακή μεταρρύθμιση και αποδυνάμωση του 35ωρου(Φώτο)

ΥΓ: Mε το διαίρην και βασίλευε, την διάλυση των παραδοσιακών κομμάτων, τον έλεγχο της εξουσίας και την απαξίωση των δημοσιογράφων στα μάτια του κόσμου από την αρχή κιόλας της θητείας του, ο Μακρόν θα εφαρμόσει την ακραία αντιλαϊκή πολιτική του και οι γάλλοι θα το καταλάβουν κατόπιν εορτής ή όταν η γαλλική τηλεόραση αρχίζει να παίζει Survivor από το πρωί ως το βράδυ …”

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι