Μαρία Δεναξά: Οι Γάλλοι ψήφισαν Μακρόν για να σταματήσουν την ακροδεξιά απειλή

Υστερόγραφα Team
Posted on May 10, 2017, 11:59 am
1 sec

Μέσω της προσωπικής σελίδας της στο Facebook, η Μαρία Δεναξά προχώρησε σε ανάλυση του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, που ανέδειξαν διάδοχο του Φρανσουά Ολάντ στην Προεδρία της χώρας, τον Εμανουέλ Μακρόν.

Η καλή δημοσιογράφος σημειώνει χαρακτηριστικά τα εξής:

Καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν οι χαρακτηρισμοί «θρίαμβος», «άνετη νίκη» και «απόλυτη αποδοχή», για την επικράτηση του Μακρόν, τον οποίο προωθεί ένας ισχυρός επικοινωνιακός μηχανισμός σαν ένα πρωτοεμφανιζόμενο προϊόν ελπίδας, με σκοπό να πάρουν τη «δόση» τους Γάλλοι και ευρωπαίοι, ώστε να αντέξουν καλύτερα τα updates (αναβαθμίσεις) της σκληρής λιτότητας που έχει επιβληθεί.

Πίσω όμως από τις αριστοτεχνικές τεχνικές του μάρκετινγκ, κρύβεται μια άλλη πραγματικότητα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου εσωτερικών και του Ινστιτούτου Ipsos, η πλειοψηφία των Γάλλων που ψήφισε τον Μακρόν, δεν το έκανε από αποδοχή, αλλά για να κλείσει τον δρόμο στην ακροδεξιά απειλή.

Αναλυτικά

8,9 εκατομμύρια Γάλλοι (19%) ψήφισαν τον Μακρόν για να κλείσουν τον δρόμο στον ακροδεξιό κίνδυνο Λεπέν
6,8 εκατομμύρια (14%) για την ανανέωση
Μόλις 3,3 εκατομμύρια (7%) για το πρόγραμμα του
Μόνο 1,7 εκατομμύρια (4%) για την προσωπικότητα του

Αποχή 12 εκατομμύρια 25%
Λεπεν 10,6 εκατομμύρια 22%
Λευκά / Άκυρα 4,1εκατομμύρια 9%

Την ίδια ώρα συνεργάτες του νέου προέδρου, με περισσό θράσος διατυμπανίζουν στα ΜΜΕ, ότι πλέον ο Μακρόν έχει την συγκατάθεση του 66% των Γάλλων, για να νομοθετήσει με το άρθρο 49:3 (κάτι σαν Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στην Ελλάδα). Η αρχή θα γίνει τον Σεπτέμβριο, με μια νέα πιο αντιλαική εργασιακή μεταρρύθμιση και στη συνέχεια το 2018 σειρά θα πάρει μια νέα πιο σκληρή συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση.

Σας θυμίζει κάτι η ιστορία;

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι