Μήπως ο Κυριάκος ανακοίνωσε (εμμέσως) τη… διαδοχή Αβραμόπουλου από τη Ντόρα;

Φρίξος Παλαιολόγος
Posted on December 03, 2017, 2:45 pm
0 secs

Του Φρίξου Παλαιολόγου

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Αλέξη Παπαχελά και την “Καθημερινή της Κυριακής” είχε μια σειρά από ενδιαφέροντα σημεία και παραμέτρους, αναφορικά με τις σκέψεις, τους σχεδιασμούς και τις προθέσεις του σημερινού Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει μιας μελλοντικής πρωθυπουργίας.

Ωστόσο, και… πολύ λογικά, τα πάντα επισκιάστηκαν από την είδηση περί πολιτικής αποστρατείας της Ντόρας Μπακογιάννης, με τον αδελφό της να αναγνωρίζει τη σχετική αδικία προς το πρόσωπό της, να επιμένει ωστόσο στην απόφασή του να μην την συμπεριλάβει στην κυβέρνησή του, αλλά ούτε και να την αξιοποιήσει σε κάποιο πολιτειακό θεσμικό πόστο. Δηλαδή… στην Προεδρία της Βουλής, για να καταλαβαινόμαστε.

Απ’ την άλλη, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η Ντόρα Μπακογιάννη θα εξαιρεθεί από τον δημόσιο βίο στα χρόνια που έρχονται, και τα οποία προβλέπονται εξαιρετικά κρίσιμα για το μέλλον του τόπου. Η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος Αθηναίων και πρώτη γυναίκα Υπουργός Εξωτερικών άλλωστε, διαθέτει πολιτικό εκτόπισμα που δεν συναντάει κανείς εύκολα συνολικά στη σημερινή Ευρώπη.

Μήπως λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε εμμέσως ότι, η Ντόρα Μπακογιάννη θα διαδεχθεί τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στο αξίωμα του Έλληνα Επιτρόπου στις Βρυξέλλες; Είναι κάτι που η ίδια θα επιθυμούσε και, σύμφωνα με το παρασκήνιο εκείνης της εποχής, της το είχε υποσχεθεί ο Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της “συμμαχίας” τους μετά το 2012, αλλά ο Μεσσήνιος πολιτικός δεν το υλοποίησε ποτέ, στέλνοντας στις Βρυξέλλες, αντί εκείνης, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Το αξίωμα του Επιτρόπου δεν εντάσσεται σε εκείνα που… εξαίρεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το μέλλον της Ντόρας Μπακογιάννη. Ο ίδιος δε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, πρωταγωνιστεί… άθελά του σε μια σειρά από σενάρια για επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή της Ελλάδας, σε μια αυριανή κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ένα σενάριο που… διευκολύνει τους πάντες, θα έλεγε κανείς.

Φρίξος Παλαιολόγος
Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής