Μάκης Διόγος: Στην ΕΣΗΕΑ επιλέγουμε την παράταξη που ενώνει και αγωνίζεται. Τους “Ενωμένους Δημοσιογράφους”

 

 

Του Μάκη Διόγου

 

Με Συμμετοχή και Δημοκρατία. Με Ειλικρίνεια και Αξιοπρέπεια. Με τους «Ενωμένους Δημοσιογράφους» για να συνεχίσουμε τη προσπάθεια για το σωματείο όλων των Συντακτών.

Γιατί η ΕΣΗΕΑ είναι πολύ σπουδαία υπόθεση για να την αφήσουμε στα χέρια «ψεκασμένων λαϊκιστών» και «μαθητευόμενων μάγων» που… «λαχταρούν» μια καρέκλα.

Από την πρώτη ημέρα της συγκρότησης των «Ενωμένων Δημοσιογράφων» πριν από οκτώ χρόνια υπογραμμίσαμε χωρίς φόβο ότι η κρίση στον Τύπο, δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, αλλά έχει παγκόσμιες διαστάσεις και αφορά τους δύο βασικούς τομείς της σύγχρονης δημοσιογραφίας.

Την ελευθερία της έκφρασης και την υπεράσπιση της Δημοκρατίας. Η πρώτη έχει τραυματιστεί βίαια από την πολιτική μιας μερίδας της εργοδοσίας που χρησιμοποίησε τις επιχειρήσεις στον Τύπο για να πιέζει την εκάστοτε κυβερνητική και πολιτική εξουσία για ίδιον όφελος. Και η δεύτερη έχει σχέση με την σκοτεινή πλευρά της σύγχρονης δημοσιογραφίας, με την σύγχυση του δημόσιου και του ιδιωτικού χώρου, την σκόπιμη αποδοχή της φημολογίας ως είδησης, την εγκατάλειψη της πιο στοιχειώδους φερεγγυότητας στην είδηση, που είναι η διασταύρωση και η τεκμηρίωσή της.

Ταυτόχρονα τονίσαμε ότι το δημοσιογραφικό επάγγελμα έχει απωλέσει, σε μεγάλο βαθμό, την αξιοπιστία και την δύναμη του, βυθίζεται, όλο και περισσότερο σε μια υπαρξιακού τύπου κρίση, ο έντυπος τύπος χάνει αναγνώστες, και στον ηλεκτρονικό, στα ραδιόφωνα, στις τηλεοράσεις και στο διαδίκτυο έχει ενισχυθεί ο λαϊκισμός και η εγκατάλειψη κάθε στοιχείου εγκυρότητας.

Το προηγούμενο διάστημα η ΕΣΗΕΑ προσπάθησε να αντιμετωπίσει την απαξίωση των δημοσιογράφων αλλά και το φαινόμενο των Fake News που «κτυπούν» την δεοντολογία, την ενημέρωση, την ίδια τη δημοκρατία.

Γνωρίζουμε ότι ο πολίτης είναι ανασφάλιστος απέναντι στην σκοπιμότητα και την επιθετικότητα των κατασκευασμένων ειδήσεων καθώς η κριτική του σκέψη, αλλά και ο προσωπικός του χώρος απειλούνται με θρυμματισμό και παραβίαση.

Θέλουμε η ΕΣΗΕΑ να συμβάλλει στον αγώνα ενάντια στα fake news. Στις 12 & 13/6 με τη συμμετοχή μας ενισχύουμε την ΕΣΗΕΑ. Βάζουμε άλλη μια φορά φραγμό στους λαϊκιστές.

Επιλέγουμε την παράταξη που ενώνει καθημερινά με πράξεις τους δημοσιογράφους και αγωνίζεται για την ενίσχυση της αξιοπιστίας του Τύπου, έντυπου & ηλεκτρονικού. Ενισχύουμε τους «Ενωμένους Δημοσιογράφους».

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Προωθούμε επιχειρηματικές και επενδυτικές συνεργασίες στον τομέα του τουρισμού

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την παρακάτω ανάρτηση...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάθμισε το κύρος της Ελλάδας

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Για τη μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου,...

Κωνσταντέλλος κατά Ζαφειρόπουλου για τα… “φάλτσα” της Αποκεντρωμένης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έβαλε στο στόχαστρό...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο...

Μπλέξαμε… (σε ανατροφοδούμενη αβεβαιότητα, ακρίβεια, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής)

Έχει τις χαριτωμένες στιγμές της η ανάλυση των διεθνών...

Λευτέρης Κουσούλης: Η γενικευμένη φθορά πολλαπλασιάζεται

Γράφει ο Λευτέρης Κουσούλης Πηγή: εφημερίδα "Το Βήμα"   Από τα πρώτα...

Η πρώτη (και μεγαλύτερη)… μπασκετική καζούρα

    Του Αλέκου Ευγενικού   Πρακτικά η μεγαλύτερη... μπασκετική καζούρα ανάμεσα σε...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το… ακατανόητο του θαύματος

Γράφει ο Λάζαρος Καλλιανιώτης   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο του προγράμματος Nα ενισχύσουν τη θέση τους στο επιχειρηματικό τοπίο, μέσω της συμμετοχής τους στο...

Μπλέξαμε… (σε ανατροφοδούμενη αβεβαιότητα, ακρίβεια, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής)

Έχει τις χαριτωμένες στιγμές της η ανάλυση των διεθνών εξελίξεων. Ειδικά όταν διατηρείς την ψυχραιμία και την καθαρή ματιά, να κοιτάζεις τις μεγάλες εικόνες...

Λευτέρης Κουσούλης: Η γενικευμένη φθορά πολλαπλασιάζεται

Γράφει ο Λευτέρης Κουσούλης Πηγή: εφημερίδα "Το Βήμα"   Από τα πρώτα βήματα του ανθρώπου, αυτό που ονομάζουμε εξουσία σκηνοθετεί και αυτοσκηνοθετείται. Όσο και να το σημειώνει κουραστικά...