Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας διαπρέπει σε τακτικισμό, ψεύδος και δημαγωγία

Υστερόγραφα Team
Posted on July 23, 2018, 4:32 pm
1 sec

 

Ο Παν. Λαφαζάνης Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε περιόδευσε το Σαββάτο και την Κυριακή (21-22/7) στο Καρπενήσι και στο Κρίκελο, ενώ έδωσε συνεντεύξεις σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς της Λαμίας.
Ο Παν. Λαφαζάνης στις συνεντεύξεις του τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η κατ’ ευφημισμόν λεγόμενη «μεταμνημονιακή» Ελλάδα εισέρχεται σε ένα πολύ σκοτεινό τούνελ, εξίσου σκληρό αν όχι και χειρότερο, από εκείνο των τυπικών μνημονιακών χρόνων. Η Ελλάδα παίρνει το εξιτήριο από το τρίτο μνημόνιο, μόνο και μόνο για να παραλάβει το εισιτήριο εισόδου στο τέταρτο μνημόνιο, το οποίο έχει ήδη ψηφίσει η κυβέρνηση και σε μια εξίσου σκληρή αποικιακή κηδεμονία και εποπτεία».
«Πρώτες προτεραιότητες για την διέξοδο από την κρίση και την ανόρθωση της χώρας είναι η απόκτηση πραγματικής δημοκρατίας με Συντακτική Συνέλευση και ένα νέο Σύνταγμα και η κατάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και εθνικής ανεξαρτησίας της πατρίδας μας» τόνισε ο Παν. Λαφαζάνης.
«Η δημοκρατία στην Ελλάδα έχει καταλυθεί και είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη, ενώ η χώρα έχει μετατραπεί σε «κλωτσοσκούφι» και οικονομικό και πολιτικοστρατιωτικό προτεκτοράτο των πιο ληστρικών, νεοφιλελεύθερων και επιθετικών κύκλων της ιμπεριαλιστικής Δύσης».
Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι «ο Αλ. Τσίπρας, ούτως ή άλλως άσχετος με τα οικονομικά ζητήματα και με τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, έχει εναποθέσει, μετά την μνημονιακή συνθηκολόγηση του, την τύχη της χώρας αφ’ ενός στο Γερμανικό κατεστημένο την ελληνική οικονομία και αφ’ ετέρου στον Τζ. Πάϊατ και τους πιο ψυχροπολεμικούς κύκλους των ΗΠΑ την ελληνική εξωτερική πολιτική της χώρας».
«Στο μόνο που διαπρέπει ο Αλ. Τσίπρας είναι ο τακτικισμός, το ψεύδος και η δημαγωγία αλλά όλα αυτά σε τίποτα δεν ωφελούν την χώρα, ενώ πλέον, ούτε τον ίδιο και το κόμμα του μπορούν να τον γλιτώσουν από την πολιτική και εκλογική κατάρρευση».
«Η απέλαση των ρώσων διπλωματών και η αλαζονική στάση απέναντι στη Ρωσία», τόνισε ο Παν. Λαφαζάνης, «δεν συνιστούν πράξεις πατριωτισμού και ανεξάρτητης πολιτικής αλλά κινήσεις βαθύτερης υποταγής και δορυφοροποίησης στις ΗΠΑ και τους πιο επιθετικούς και αντιρωσικούς κύκλους της».
«Αυτό που χρειάζεται η χώρα», υπογράμμισε ο Παν. Λαφαζάνης, «δεν είναι επιδείξεις αντιρωσισμού και μια πορεία που μετατρέπει την Ελλάδα σε Ουκρανία του Νότου. Η «διπλωματία της κότας» δεν εφαρμόστηκε ποτέ έναντι της Ρωσίας αλλά μόνο έναντι των ΗΠΑ, της Γερμανικής Ευρώπης και της Τουρκίας. Δυστυχώς, όμως, για την Ελλάδα, όχι μόνο είναι εγκλωβισμένη στο «κοτέτσι» της ιμπεριαλιστικής Δύσης αλλά και έχει μετατραπεί στο πιο άβουλο πιόνι της στην περιοχή μας».
«Η Ελλάδα ζει σήμερα», τόνισε ο Παν. Λαφαζάνης, «σε ένα κλίμα ψύχωσης και υποτέλειας που από πολλές απόψεις θυμίζει την δεκαετία του ’50, τον Πιουριφόϋ και το ιδού ο στρατός σας, όπου η μισαλλόδοξη εθνικοφροσύνη χαρακτηριζόταν πατριωτισμός και η τότε αντιαριστερή και αντισοβιετική υστερία δείγμα εθνικής στάσης».
«Η κυβέρνηση και το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο προσηλωμένοι από παράδοση σε ξένα κέντρα δεν μπορούν και δεν θέλουν να αντιληφθούν ότι αναφέρονται σε μια περιοχή, μια Ευρώπη και ένα κόσμο που δεν υπάρχουν πια και αλλάζουν ταχύτατα. Αν η πολιτική υποτέλειας στις ΗΠΑ και οικονομικής υποδούλωσης στην Γερμανική ΕΕ δεν απέφεραν τίποτα στη χώρα, σήμερα, σε μια περίοδο αποσύνθεσης των Βρυξελών και συνεχούς υποχώρησης των ΗΠΑ, μοιάζουν ως απολιθώματα, που μόνο ένα συνηθισμένο στη δουλοπρέπεια κατεστημένο αισθάνεται την ανάγκη να προσκυνάει».
«Μια δημοκρατική, κυρίαρχη, ανεξάρτητη Ελλάδα της παραγωγικής ανασυγκρότησης και του κοινωνικού μετασχηματισμού είναι πιο αναγκαία ως λύση από ποτέ. Είναι και κάτι περισσότερο: απάντηση επιβίωσης της χώρας», κατέληξε ο Παν. Λαφαζάνης.

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι