Κ. Παπαδόπουλος: Η «επιβεβαίωση» μιας άποψης

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος
Posted on March 06, 2018, 2:50 pm
28 secs

 

Του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου

Ήταν χαρακτηριστική η φράση σε ένα άρθρο μου, αρχή της φετινής ποδοσφαιρικής σεζόν (σε μια απόπειρα σύγκρισης των ρόστερ ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) ότι:

[…Εφόσον τα μεταγραφικά αποκτήματα «δέσουν» και όλα «κριθούν» …εντός αγωνιστικού χώρου, αναμένεται ένα πρωτάθλημα με μεγάλο ενδιαφέρον…]

6 στροφές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος της Superleague (…με τα γνωστά «εξωαγωνιστικά»-δικαστικά δρώμενα), η μάχη κατάκτησης της κορυφής έχει κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού που το παρακολουθεί. Του όποιου… «εν πάσει περιπτώσει» κοινού έχει παραμείνει να το παρακολουθεί (κατόπιν όλων όσων συμβαίνουν, εντός κι εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου)!

Αν προσπαθήσει να προσεγγίσει κανείς τα γεγονότα και να παραλληλίσει τα γραφόμενά μου τότε…

http://ysterografa.gr/%CE%BA-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B4%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%8D%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81-%CF%84%CF%89/

θα αντιληφθεί ότι τα αρχικά «στρατόπεδα» είχαν επανδρωθεί με αθλητές παρόμοιας ποδοσφαιρικής αξίας (χωρίς τις προσθαφαιρέσεις παιχτών την μεταγραφική περίοδο Ιανουαρίου). Εννοείται πως υπήρχε διαφορετικό ψυχολογικό σημείο εκκίνησης για τον καθένα, γνώσεις πρωταθλητισμού και σωρευμένες εμπειρίες. Όμως, για όλους τους λεγόμενους …μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι ομάδες το φθινόπωρο ήταν της ίδιας δυναμικής και μόνο όσοι εθελοτυφλούσαν, ματαιοπονούσαν ή ήθελαν να «χαϊδέψουν αυτιά» υποστήριζαν κάτι το διαφορετικό.

ΑΕΚ, ΠΑΟΚ,ΟΣΦΠ, άλλος με περισσότερες κι άλλος με λιγότερες πιθανότητες, διεκδικούν μέχρι τέλους τον τίτλο. Ο ΠΑΟ, άποψή μου, προφανώς και θα ήταν επίσης «μέσα στο παιχνίδι», διατηρώντας το «υλικό» με το οποίο ξεκίνησε και εφόσον ο Αλαφούζος, λίγες μόνο μέρες μετά το αρχικό άρθρο, δεν προχωρούσε στις γνωστές ενέργειες αποδόμησης της επαγγελματικής ομάδας.

Ούτε ναρκισσισμός, ούτε δάφνες επιδιώκονται μέσω της σημερινής επαναφοράς στο συγκεκριμένο θέμα. Η διαπίστωση, απλά, ότι με καθαρή σκέψη και χωρίς παρωπίδες, οφείλουμε όλοι να αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα. Ακόμη και στο ποδόσφαιρο που αποτελεί μια μικρογραφία ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που ανάλογα με τα συμφέροντά του ο καθένας λαμβάνει δογματικές θέσεις και ακόμα και στα προφανή επιχειρεί …να βαφτίσει το κρέας, ψάρι.

Όταν αντιληφθούμε και κατανοήσουμε πως δεν χρειάζεται να διαφωνούμε, τουλάχιστον για τα προφανή και τα μικρά, τότε θα μπορέσουμε ως λαός να προχωρήσουμε και να συνεννοηθούμε και για τα υπόλοιπα. Τα μεγάλα και άλυτα προβλήματα. Τις προκλήσεις και τις απειλές. Όλα αυτά με τα οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι, ατομικά ή συλλογικά, και φυσικά είναι πολύ σοβαρότερα από τα ποδοσφαιρικά και τα οπαδικά!