Κώστας, Όλγα ή… τρίτο πρόσωπο για τον Δήμο Αθηναίων;

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on June 18, 2017, 1:26 pm

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 δεν απέχουν… τόσο μακριά, και ήδη σε παρασκηνιακό επίπεδο καταγράφεται εκδήλωση ενδιαφέροντος από πολιτικά πρόσωπα για τους μεγάλους Δήμους.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην Κεντροδεξιά, και τον Δήμο Αθηναίων, που μετά από μια 9ετη θητεία του Γιώργου Καμίνη, εκ των πλέον άχρωμων δημάρχων που πέρασαν ποτέ από την ιστορική πρωτεύουσα του ευρωπαϊκού πολιτισμού, ετοιμάζεται να περάσει και πάλι σε “γαλάζια” χέρια.

Η “Real News”, με σχετικό αναλυτικό ρεπορτάζ της, αναφέρεται στο ενδιαφέρον του Κώστα Μπακογιάννη και της Όλγας Κεφαλογιάννη, καθώς επίσης του Γιώργου Πατούλη και του Ηλία Ψινάκη, που όλοι τους φέρονται ως μνηστήρες του δημαρχιακού θώκου της πλατείας Κοτζιά.

Στην πραγματικότητα, η μάχη θα δοθεί ανάμεσα στον Κώστα Μπακογιάννη και την Όλγα Κεφαλογιάννη, και θα είναι εμβληματική, για το ποιός θα εξασφαλίσει το χρίσμα και τη στήριξη του κομματικού μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας, που παραμένει πανίσχυρος στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Πατούλης, όπως και ο Ηλίας Ψινάκης, εμφανίζονται ως το… τρίτο πρόσωπο, δηλαδή ως μια υποψηφιότητα που θα μπορούσε να λειτουργήσει εκτονωτικά και λυτρωτικά για την Κεντροδεξιά, στην περίπτωση που προκύψει πόλωση ανάμεσα στα στρατόπεδα Μπακογιάννη και Κεφαλογιάννη.

Η συνέχεια προβλέπεται συναρπαστική…

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι επικοινωνιολόγος