Κλίμα εποχής Κοσκωτά διαμορφώνεται γύρω από το σκάνδαλο της Novartis

Φρίξος Παλαιολόγος
Posted on February 05, 2018, 10:49 pm
1 sec

 

Του Φρίξου Παλαιολόγου

Κλίμα εποχής σκανδάλου Κοσκωτά διαμορφώνεται στην πολιτική ζωή του τόπου, στον απόηχο του σκανδάλου της Novartis, με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες.

Μετά τη δημοσιοποίηση των ονομάτων πρώην πρωθυπουργών και υπουργών, η σχετική δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή, για τα περαιτέρω.

Η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να σηκώσει το όλο θέμα πολύ ψηλά στην ατζέντα, κάτι που φάνηκε από τη βραδινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, του Αλέξη Τσίπρα με τους Σταύρο Κοντονή και Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Κατά την έξοδό τους από το Μέγαρο Μαξίμου, οι δυο αρμόδιοι υπουργοί χρησιμοποίησαν βαριές εκφράσεις για τη σοβαρότητα του σκανδάλου, μιλώντας για “το μεγαλύτερο στην εποχή της Μεταπολίτευσης”, μεγαλύτερο δηλαδή και από το σκάνδαλο της Siemens.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι έμεινε ανοικτό το θέμα της παραγραφής των αδικημάτων, εφόσον κριθεί ότι έχουν τελεστεί, καθώς, σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, τα αδικήματα έχουν παραγραφεί προ πολλού.

Ήδη κυκλοφορούν έντονες φήμες για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, που θα οδηγεί σε Ειδικό Δικαστήριο, κάτι που έχουμε να ζήσουμε από το 1989 και την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου, εφόσον γίνεται λόγος για πρώην πρωθυπουργούς.

Φρίξος Παλαιολόγος
Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής