Κατερίνα Φραγκάκη: Με ΠΥΞΙΔΑ την ψυχή μας

Υστερόγραφα Team
Posted on November 17, 2017, 6:36 pm
3 secs

 

Γράφει η Κατερίνα Φραγκάκη

Δικηγόρος. Υποψήφια με τον Συνδυασμό ΠΥΞΙΔΑ

 

Συνάδελφοι, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών είναι το σπίτι μου! Από την πρώτη μέρα που έγινα μέλος του ΔΣΑ, ασχολήθηκα ενεργά και το 2011 εξελέγην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, ενώ το 2016 προήχθην σε δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω. Σήμερα συμμετέχω στα κοινά του Δήμου Αμαρουσίου, όντας εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος.

 

Μετά από 10 και πλέον χρόνια μάχιμης δικηγορίας, συνεργάτις του δικηγορικού γραφείου «Θεόδωρος Φραγκάκης & Συνεργάτες» και νομική σύμβουλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, όχι μόνο είμαι σε θέση να γνωρίζω τα προβλήματα του κλάδου μας, αλλά και είμαι έτοιμη να πολεμήσω για αυτά.

 

Το χρονικό διάστημα της θητείας μου στο ΔΣ του ΔΣΑ στάθηκα δίπλα σε κάθε συνάδελφο που ζήτησε τη βοήθεια μου και μετέφερα ενώπιον του ΔΣ κάθε δίκαιο αίτημα των συναδέλφων ασκώντας κάθε δυνατή πίεση για την υλοποίηση του. 

 

Με  ΠΥΞΙΔΑ την προσφορά στον συνάδελφο, για πρώτη φορά το 2011 επιχείρησα τη συγγραφή ενός βοηθήματος για τα ασφαλιστικά μέτρα, στο οποίο συμπεριέλαβα τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων και χρήσιμη νομολογία. Για το πόνημά μου αυτό το οποίο διανεμήθηκε τότε σε πολλούς δικηγόρους είχα την τιμή να λάβω ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά σχόλια, γεγονός που μου έδωσε ώθηση και δύναμη για να το επικαιροποιήσω και να το επανεκδώσω.

 

Το έτος 2012 μερίμνησα για την ίδρυση και λειτουργία καρδιολογικού ιατρείου στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, διότι εξαιτίας της πίεσης του δικηγορικού επαγγέλματος, αλλά και των δύσκολων συνθηκών μιας δίκης, η παροχή ιατρικών υπηρεσιών στο χώρο των δικαστηρίων  σε κάθε συνάδελφο και συνάνθρωπο μας αποτελούσε μέγιστη ανάγκη. Η προσπάθεια αυτή που ξεκίνησε με την ίδρυση του πρώτου ιατρείου του ΔΣΑ, όπου παρέχονται δωρεάν καρδιολογικές υπηρεσίες αλλά και οι πρώτες βοήθειες στα επείγοντα περιστατικά, θα συνεχιστεί με την ίδρυση πολυιατρείου (με καρδιολογικό, παθολογικό, γενικής ιατρικής,  ορθοπαιδικό, γυναικολογικό, και οδοντιατρικό τμήμα).

Έχοντας ως προτεραιότητά τη διασφάλιση υψηλού επιπέδου συνθηκών άσκησης  δικηγορίας και δεσμευόμενη για την ανάληψη δράσεων προς το σκοπό της βελτίωσης της δικηγορικής πραγματικότητας, όπως τη βιώνουμε καθημερινά, με ιδιαίτερη έμφαση σε μια δυστυχώς παραμελημένη μέχρι σήμερα και χρήζουσα ιδιαίτερης αντιμετώπισης και φροντίδας κατηγορία συναδέλφων, αυτή της γυναίκας-μητέρας δικηγόρου, κατέρχομαι ξανά στις εκλογές του ΔΣΑ   με  την βεβαιότητα ότι μπορώ να στέκομαι πάντα δίπλα στο συνάδελφο δίδοντας σθεναρά μάχες για την προάσπιση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Μέλημα μου είναι  ο ΔΣΑ να γίνει ένας σύγχρονος επιστημονικός Σύλλογος, όπως συμβαίνει στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες. Η φύση του Δικηγορικού επαγγέλματος υποχρεώνει τον δικηγόρο σε  συνεχιζόμενη δια βίου εκπαίδευση και ενημέρωση, σχετικά με τις εξελίξεις της νομικής επιστήμης, αλλά  και της εξειδίκευσης που έχει  έκαστος δικηγόρος. Ο ΔΣΑ θα πρέπει να είναι αρωγός στην καθημερινή αυτή προσπάθεια του Δικηγόρου προσφέροντας του διαρκή πρόσβαση σε νομικά συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω e- learning.

 

Συνάδελφοι, τα λόγια και οι υποσχέσεις αποτέλεσαν τακτικές του παρελθόντος, που οδήγησαν τον μεγαλύτερο επιστημονικό σύλλογο της χώρας στο περιθώριο. Τώρα χρειάζονται πράξεις και δράση. Δεν πρέπει να αφήσουμε την εποχή να μας προσπεράσει, αλλά πρέπει να την αλλάξουμε εμείς.  

 

Ζητούμενό μου είναι η δικηγορία να επανακτήσει το χαμένο κύρος της, απέναντι στους δικαστές, στους πολίτες, στην πολιτική ηγεσία. Θέλω όλοι μας να θυμηθούμε τον λόγο που τότε στα σχολικά και φοιτητικά χρόνια μας αποφασίσαμε να γίνουμε δικηγόροι. Πρέπει να γίνουμε πάλι συνάδελφοι, να παραμερίσουμε τις ανούσιες αντιπαλότητες, τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες, τις ατομικές φιλοδοξίες και τα προσωπικά καπρίτσια τα οποία έχουν αποδείξει ότι μόνο κακό έκαναν στον κλάδο και στην γενικότερη εικόνα μας. Πρέπει να στηρίξουμε τον νέο συνάδελφο, που για αυτόν το μέλλον είναι αβέβαιο!

 

Το ζήτημά μας είναι να προοδεύσουμε όλοι!

 

Να αποδείξουμε στον κόσμο ότι είμαστε απαραίτητοι σε όλους!

Και στις δύσκολες μέρες δεν μετανιώνω για την επιλογή μου αυτή και πιστεύω πως, εάν βρισκόμουν πάλι στο δίλημμα για το αν θα γίνω δικηγόρος, πάλι το ίδιο θα έκανα, γιατί εμείς οι δικηγόροι έχουμε πάθος με το επάγγελμά μας και η καθημερινότητά μας περιστρέφεται γύρω από αυτό. Δεν είναι τυχαίο ότι ο δικηγόρος επιθυμεί μέχρι το τέλος της ζωής του να βρίσκεται στα δικαστήρια, διότι αγαπάμε το επάγγελμά μας και δεν ζούμε χωρίς αυτό!

 

Το μήνυμα το δικό μου είναι ότι μπορούμε να καταφέρουμε η δικηγορία να επανακτήσει το κύρος της με συναδελφικότητα, αγάπη και αφοσίωση στις αξίες μας, ενθυμούμενοι πάντα τον λόγο για τον οποίο γίναμε δικηγόροι!

 

Συνάδελφοι, με συνέπεια και αξιοπρέπεια ζητώ τη στήριξή σας για να μπορέσει ο ΔΣΑ να γίνει στην πράξη το σπίτι μας! Για να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει ξανά στα δρώμενα της χώρας μας! Ο ΔΣΑ να γίνει, από ουραγός, ο διαμορφωτής των εξελίξεων!

 

Να μη μετανιώσουμε για αυτό που θα ψηφίσουμε. Αυτή η μάχη είναι δική μας και θα την κερδίσουμε!

 

 

 

Σας ευχαριστώ θερμά!

 

 

«Πρέπει οι πολίτες να μάχονται για τους νόμους, όπως για τα τείχη της πόλης τους».

 

Ηράκλειτος

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι