Καλή (μας) επέτειο… κύριε Πρόεδρε

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on November 11, 2017, 1:15 pm
5 secs

 

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Μην αρνηθείτε ότι μπαίνετε και εσείς στον πειρασμό… Η φωνή της Μέριλιν Μονρόε να τραγουδάει “Happy birthday Mr. President” στον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, θα χορογραφεί τα σχετικά συναισθήματα, όχι μόνο για τις δικές μας, αλλά και για τις γενιές που έρχονται.

Η εικονοποίηση τις στιγμής εκείνης λοιπόν, προφανώς και προσφέρεται για το παραπάνω φωτογραφικό στιγμιότυπο, με τη σύντομη χειραψία ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού.

Η Σύνοδος ήρθε μερικές μόλις μέρες μετά τη συμπλήρωση ενός έτους από την επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου του 2016 στις ΗΠΑ, με αντίπαλο τη Χίλαρι Κλίντον. Τις εκλογές που, αυτές τις 365 μέρες που μεσολάβησαν από τότε, οι αντίπαλοι του Ντόναλντ Τραμπ αλλά και τα συστημικά ΜΜΕ των ΗΠΑ τις έχουν… βλακωδώς χαρίσει στον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ρώσος ΄Πρόεδρος απολαμβάνει ένα μοναδικό προνόμιο. Σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά την Πτώση του Τείχους του Βερολίνου, τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και την ήττα του υπαρκτού Σοσιαλισμού στον Ψυχρό Πόλεμο, και δυο δεκαετίες μετά τη δική του αναρρίχηση στην ηγεσία της Μόσχας, εμφανίζεται ως ο άνθρωπος που… κάνει κουμάντο στον πλανήτη.

Ο άνθρωπος που, παρενέβη τόσο αποτελεσματικά στις αμερικανικές εκλογές, ώστε να πείσει την κοινωνία η οποία έμαθε να μισεί τη δική του, να εκλέξει Πρόεδρο εκείνον που ο ίδιος προτιμούσε. Έτσι δεν προκύπτει, σύμφωνα με τις κατηγορίες;

Όχι κι άσχημα, για τον πάλαι ποτέ πράκτορα της KGB… Χρόνια σας πολλά…

 

 

 

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος