Καλή η… πλακίτσα με την Όπρα, το αντίπαλο δέος στον Τραμπ ωστόσο, είναι ο Μπάιντεν

Μάνος Οικονομίδης
Posted on January 13, 2018, 9:00 pm
6 secs

 

Του Μάνου Οικονομίδη

[email protected]

 

Η… πλακίτσα με την Όπρα Ουίνφρεϊ, δεν θα τελειώσει εύκολα, ούτε και γρήγορα. Σε μια χώρα μαθημένη στην υπερβολή και το διαρκές φλερτ με την απουσία μέτρου, η πιθανότητα να θέσει υποψηφιότητα για την Προεδρία της, η γυναίκα που δίδαξε… λαϊκισμό στα νοικοκυριά, είναι εύλογο να συναρπάζει.

Όπως βέβαια δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις, μπορεί οι Αμερικανοί να λατρεύουν την άλλοτε “ιέρεια” της τηλεόρασης, δεν είναι ωστόσο το ίδιο δεκτικοί στο να προσυπογράψουν μια υποψηφιότητά της για την Προεδρία, το 2020. Καθώς βιώνουν το… αδιανόητο μιας θητείας Τραμπ, οι Αμερικανοί μοιάζουν περισσότερο προσεκτικοί και προβληματισμένοι, για να μην επαναλάβουν ένα μεγάλο λάθος.

Φυσικά, στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, υπάρχει το αυτονόητο αντίπαλο δέος στον Ντόναλντ Τραμπ. Ο Τζο Μπάιντεν. Ο Αντιπρόεδρος της διακυβέρνησης Ομπάμα, που αν είχε πάρει τη μεγάλη απόφαση το 2016, αντί της τοξικής Χίλαρι Κλίντον, πιθανότατα θα είχε αποτρέψει την παράδοση του Λευκού Οίκου στον εκκεντρικό μεγιστάνα του real estate.

Ο τροχός της Ιστορίας…. δεν σπάει πλέον. Μπορεί να συνεχίσει να κυλάει σε διαφορετικές ταχύτητες. Και με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Γι’ αυτό και η απάντηση του Τζο Μπάιντεν στον Ντόναλντ Τραμπ για τις… “βρωμο-χώρες” από τις οποίες προέρχονται οι μετανάστες, κέρδισε την προσοχή των social media.  Την ώρα που η Όπρα “θρηνούσε” τις καταστροφές στη βίλα της…

 

 

Μάνος Οικονομίδης
Ο Μάνος Οικονομίδης είναι δημοσιογράφος. Σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας