Και το φλουρί «έπεσε» … στο ΠΑΣΟΚ!

Αθηνά Κοροβέση
Posted on January 16, 2017, 5:30 am

Έτος-στοίχημα για την οριστική ήττα του λαϊκισμού χαρακτήρισε η Φώφη Γεννηματά το 2017 στη χθεσινή 6η Συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Με λόγο που μπορεί να χαρακτηριστεί παραπάνω από ενωτικός, απηύθυνε προσκλητήριο συσπείρωσης και κοινής συμπόρευσης στις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς.

«Είναι ηθική υποχρέωση όλων όσων τιμήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας», δήλωσε, αφήνοντας σαφείς αιχμές προς τη νέα πολιτική κίνηση που… όλως τυχαίως παρουσιάστηκε την ίδια ημέρα στη συμπρωτεύουσα.

Εξίσου δυναμική ήταν και η παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου, που με το δριμύ του ύφος και την ευφράδεια λόγου, μίλησε για εγκατάλειψη της παράταξης από στελέχη, όταν μάλιστα ο ίδιος, όχι μόνο δεν παράτησε το «βυθιζόμενο πλοίο», όπως π.χ. έπραξε ο πρώην πρωθυπουργός, αλλά υπέστη επίσης όλη την κριτική για τα λάθη του παρελθόντος. «Ενότητα και συσπείρωση δε σημαίνει αναπαλαίωση, τόνισε.

Εκ Βρυξελλών ορμώμενοι, Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή, με μεστό λόγο, ήρθαν να συμπληρώσουν το «εκρηκτικό» δίπολο Φώφης-Βενιζέλου. Με σαφή αιτήματα, οι δύο ευρωβουλευτές, εκπροσωπώντας την ανανέωση που αποτέλεσε και την πεμπτουσία της Συνεδρίασης, εμφανίστηκαν παρόντες στη μάχη της στήριξης του κόμματός τους, τόσο σε εγχώριο όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Εν μέσω των ομιλιών, ακούστηκε και η σοφή ρήση του Σαρλ ντε Γκωλ “οι πολιτικοί σκέφτονται τις επόμενες εκλογές, οι ηγέτες σκέφτονται τις επόμενες γενιές”, από την ειδική σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Ζέφη Δημαδάμα, που επεσήμανε το άνοιγμα προς την κοινωνία.

Πράγματι, η παρουσία της νέας γενιάς στελεχών ήταν όντως αντιληπτή στα έδρανα της αίθουσας του κεντρικού ξενοδοχείου, συνεπικουρούμενη ωστόσο με μία «αναπόφευκτη» δόση παλαιού.

Εν κατακλείδι, μένει να δούμε πόσο υπόψη θα ληφθούν τα αιτήματα των στελεχών για βηματισμό μόνο προς το μέλλον, ώστε όλες οι παραπάνω προσδοκίες να μη παραμείνουν ευχολόγια.… είτε ως ΠΑΣΟΚ…. είτε ως Μεγάλη Δημοκρατική Συμπαράταξη, στο επερχόμενο συνέδριο.

Το φλουρί πάντως «έπεσε» στο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ. Αν δεν είναι αυτό σημάδι, τότε ποιο;

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Αθηνά Κοροβέση
Η Αθηνά Κοροβέση είναι διεθνολόγος. International Relations | MSc. in European Studies.