Κίνημα στα social media, για να γίνει… Πρώτη Κυρία η Ιβάνκα Τραμπ

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on December 21, 2016, 8:55 am
2 secs

Η Αμερική δεν έχει φτάσει ακόμη στο σημείο να… ερωτευτεί (παράφορα) την Ιβάνκα Τραμπ, ίσως όμως και να μην απέχει πολύ από το να βλέπει στο πρόσωπο της κόρης του Εκλεγμένου Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, την… ασφαλιστική δικλείδα ηρεμίας στη διακυβέρνηση, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Η Ιβάνκα Τραμπ, που τα προηγούμενα χρόνια έχτισε μεθοδικά το προφίλ της, εν πολλοίς παράλληλα και ανεξάρτητα με εκείνο του πατέρα της, φαίνεται ότι δεν θα… αποσυρθεί από την πολιτική καθημερινότητα, για να ασχοληθεί με τις επιχειρήσεις της οικογένειας Τραμπ.

Αντιθέτως, ο Ντόναλντ Τραμπ την είχε τις προηγούμενες εβδομάδες μαζί του, σε αρκετές από τις συναντήσεις με προσωπικότητες στον Πύργο Τραμπ, όπως για παράδειγμα με τον άλλοτε Αντιπρόεδρο Αλ Γκορ, με τον οποίο συζήτησε το θέμα της κλιματικής αλλαγής, και συνολικά της πολιτικής που θα ακολουθήσει η διακυβέρνησή του για την προστασία του περιβάλλοντος.

Με αφετηρία εκκίνησης τα παραπάνω… περιστατικά, τις τελευταίες μέρες έχει διαμορφωθεί κίνημα στα social media, για να αναλάβει η Ιβάνκα Τραμπ ουσιαστικό ρόλο Πρώτης Κυρίας στον Λευκό Οίκο του Ντόναλντ Τραμπ, με παράλληλη ατζέντα, και έμφαση σε ζητήματα κοινωνικής αιχμής.

Και όπως μας έχει αποδείξει το πρόσφατο παρελθόν, τα social media διαμορφώνουν την ατζέντα στις ΗΠΑ.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής