Κάποιος… γενναίος να απαλλάξει το ελληνικό μπάσκετ από τον Βασιλακόπουλο

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on September 14, 2017, 9:49 am
0 secs

Λίγες φορές η παρακμή έχει ονοματεπώνυμο. Βασικά, μόνο ένα,,, Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος αποτελεί εδώ και πολλές δεκαετίες το κεντρικό πρόσωπο του δράματος στο ελληνικό μπάσκετ.

Για δυο, ισοπεδωτικούς λόγους. Πρώτον, στα θετικά και τις μεγάλες επιτυχίες, ο ίδιος ως επικεφαλής της Ομοσπονδίας είχε ελάχιστη συνεισφορά. Υπό την έννοια ότι η μεγάλη σχολή του ελληνικού μπάσκετ δεν προέκυψε μέσα από την παραγωγική διαδικασία της ΕΟΚ, αλλά ως διαρκές κίνητρο για τις νεώτερες γενιές να μοιάσουν στη γενιά του Νίκου Γκάλη, και εκείνες που ακολούθησαν.

Δεύτερον, στα αρνητικά, είναι ο ίδιος ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Από τις λάθος επιλογές προπονητών, τη μπαχαλοποίηση των αποδυτηρίων, τους βυζαντινισμούς σε επίπεδο παραγόντων και παρασκηνίων. Είναι ο άνθρωπος, για να μην ξεχνιόμαστε, που μέχρι και σήμερα θεωρεί τον Νίκο Γκάλη… εχθρό. Αντί για ευεργέτη, όχι μόνο του ελληνικού μπάσκετ και συνολικά της ελληνικής κοινωνίας, αλλά του ίδιου του Γιώργου Βασιλακόπουλου, προσωπικά.

Μετά και το τέλος του δρόμου της Εθνικής Ομάδας στο φετινό Ευρωμπάσκετ, περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν επείγει να βρεθε΄θ ένας… γενναίος, για να απαλλάξει το ελληνικό μπάσκετ από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο. Και να περάσουν τα ηνία του αθλήματος σε εκείνους που πάλεψαν στα παρκέ για την πρόοδό του. Όχι πίσω από κλειστές πόρτες.

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος