“Κάηκε” η μεταγραφή Τζήμερου στη Νέα Δημοκρατία

Φρίξος Παλαιολόγος
Posted on May 12, 2017, 9:45 pm
0 secs

Τα τραγελαφικά σκηνικά στα οποία πρωταγωνίστησε ο Θάνος Τζήμερος, στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής, και τις καταγγελίες για βιαιοπραγία του εις βάρος της Αλεξάνδρας Μπαλού του ΚΚΕ, έχουν μια πρόσθετη, παράπλευρη απώλεια.

Εκ των πραγμάτων “κάηκε” πλέον το σενάριο μεταγραφής του Θάνου Τζήμερου και των συνεργατών του στη Νέα Δημοκρατία, είτε με τον… άγαρμπο τρόπο που το έκαναν ο Θόδωρος Σκυλακάκης και στελέχη της Δράσης (του 0,5%) με προχωρημένη τοξικότητα και αρνητικές φορτίσεις στα μάτια της κοινωνίας, είτε με τη μορφή συνεργασίας κομμάτων.

Για τον Θάνο Τζήμερο μιλούσαν κατά καιρούς με κολακευτικά λόγια στελέχη της σημερινής ηγετικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, κυρίως εκείνοι που… ανακάλυψαν την Κεντροδεξιά μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, και ενώ στο παρελθόν την είχαν πολεμήσει με πάθος και φανατισμό, την περίοδο της ηγεσίας του Κώστα Καραμανλή.

Επίσης, το εγκώμιο του Θάνου Τζήμερου έχουν πλέξει κατά καιρούς και δημοσιογραφικές γραφίδες με αυθόρμητο νεοφιλελεύθερο αποτύπωμα, εκτιμώντας ότι οι κυνικές απόψεις του, τις οποίες οι ίδιοι προσεγγίζουν ως… ρεαλιστικές, θα ενίσχυαν το πολιτικό αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μετά ωστόσο από την ακραία αρνητική δημοσιότητα που προσέλαβε ο Θάνος Τζήμερος, η προσέγγισή του με τη Νέα Δημοκρατία θυμίζει πλέον σύντομο ανέκδοτο. Παρόλο που ο ίδιος το τελευταίο διάστημα κρατούσε αποστάσεις ασφαλείας.

Φρίξος Παλαιολόγος
Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής