Ι.-Μ. Παπαδόπουλος: Απλά μαθήματα λογικής…

Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος
Posted on September 28, 2017, 12:41 am
1 sec

Γράφει ο Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος

Προφανώς και θα ήταν τουλάχιστον άτοπο να πει κανείς πως μέσα σε λιγότερες από 48 ώρες από τη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, ο Τάκης Λεμονής κατάφερε να αλλάξει πλήρως τους «ερυθρόλευκους». Ούτε μάγος είναι ο έμπειρος τεχνικός, ούτε, φυσικά, διαθέτει υπερφυσικές δυνάμεις για να «μεταμορφώσει» παίκτες που μέχρι το βράδυ της περασμένης Κυριακής αλλού πατούσαν κι αλλού βρίσκονταν.

Ο Τάκης Λεμονής, όμως, έδειξε ξεκάθαρα πως είχε μία λέξη στο μυαλό του καταρτίζοντας το πλάνο με το οποίο ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε στο Τορίνο κόντρα στη Γιουβέντους: λογική. Απλά μαθήματα λογικής παρέδωσε ο Λεμονής, ο οποίος έκανε το αυτονόητο: χρησιμοποίησε τους ποδοσφαιριστές στις θέσεις στις οποίες αποδίδουν, στις θέσεις τις οποίες γνωρίζουν πολύ καλά. Και δικαιώθηκε σε απόλυτο βαθμό.

Βαθμό. Δεν τον πήρε, τελικά, ο Ολυμπιακός στην Ιταλία, το κέρδος του, όμως, είναι πολλαπλό από την εμφάνιση κόντρα στη «μεγάλη κυρία» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν να ανακτούν μέρος της χαμένης τους αυτοπεποίθησης. Έπαιξαν με μυαλό και ψυχή, με πλάνο και ξεκάθαρο στόχο. Είχαν, με λίγα λόγια, τα στοιχεία που τους έλειψαν την περασμένη Κυριακή στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Κι αυτό ήταν θέμα προπονητή.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός έχει πολύ δρόμο να διαβεί για να ξαναγίνει η ομάδα του καλοκαιριού, τότε που με τις εμφανίσεις της εξασφάλισε την είσοδό της στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Champions League. Πρέπει πολλά να αλλάξουν, όμως με τη διακοπή για τα ματς των Εθνικών Ομάδων να πλησιάζει, ο Λεμονής θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει πάνω σε στοιχειώδεις τομείς, τους οποίους καλείται να αλλάξει ώστε οι «ερυθρόλευκοι» να επιστρέψουν στον δρόμο των επιτυχιών.

Πέραν αυτών, όμως, ο Ολυμπιακός του Τορίνο κέρδισε δύο παίκτες. Κι αν τον Σάσα Ζντιέλαρ τον ξέρουμε και απλά διαπιστώσαμε για ακόμα μία φορά πόσο καταλυτικός μπορεί να είναι στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, τον Νικολάου κατάφερε ο Λεμονής να μας τον συστήσει για τα… καλά! Τον έριξε στα βαθιά, ο «μικρός» δεν αγχώθηκε, έπαιξε με ψυχή, με μυαλό, έδειξε το ταλέντο του και σίγουρα έστειλε ένα μήνυμα πως επάνω του μπορεί να «χτίσει» πολλά ο Ολυμπιακός αναφορικά με τη λειτουργία του στο κέντρο της άμυνας…

Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος
Ο Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος είναι δημοσιογράφος