Θρίλερ με την υποψηφιότητα Καπράλου στη Φθιώτιδα. “Απαλλαγή” από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ

Φρίξος Παλαιολόγος
Posted on February 26, 2018, 10:35 pm
1 sec

Του Φρίξου Παλαιολόγου

Ο Σπύρος Καπράλος ζήτησε να απαλλαγεί από τα καθήκοντα του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, και ενώ παρασκηνιακά σενάρια θέλουν τη βουλευτική υποψηφιότητά του στη Φθιώτιδα στις επόμενες εκλογές, να εξελίσσεται σε θρίλερ.

Ο Σπύρος Καπράλος βρέθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια κοντά στον Αντώνη Σαμαρά, και ανέλαβε διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας όταν, επί πρωθυπουργίας του Μεσσήνιου πολιτικού, μετακόμισε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Γιώργος Μουρούτης.

Μετά την παραίτηση Σαμαρά, αποχώρησε, παραδίδοντας στην Πηνελόπη Γαβρά, την περίοδο της ηγεσίας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ στη μάχη των εσωκομματικών εκλογών, μετά την ήττα στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, στήριξε τον Απόστολο Τζιτζικώστα, και στον δεύτερο γύρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όταν ο σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κέρδισε τη μάχη απέναντι στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο Σπύρος Καπράλος διορίστηκε διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, στη θέση του Νίκου Τσιούτσια, στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, και “φωνή” του πρώην πρωθυπουργού σήμερα.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, ήταν έντονες οι φήμες για υποψηφιότητα του Σπύρου Καπράλου στη Φθιώτιδα, στις επόμενες εκλογές, με τη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αντώνη Σαμαρά, απέναντι στον “καραμανλικό” Χρήστο Σταϊκούρα, το τελευταίο διάστημα ωστόσο κυκλοφοορύν φήμες για δυσκολίες που συναντά η υποψηφιότητα Καπράλου, κάτι που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα στη Β’ Αθηνών.

 

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για την αποχώρηση του Σπύρου Καπράλου, αναφέρει τα εξής:

«O διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή κ. Σπύρος Καπράλος ζήτησε να απαλλαγεί από τα καθήκοντά του. Η επιθυμία του είναι απολύτως σεβαστή.

Η Νέα Δημοκρατία τον ευχαριστεί για την προσφορά του σε διευθυντικές θέσεις του Κόμματος την τελευταία εξαετία και εξυπακούεται ότι ο κ. Σπύρος Καπράλος παραμένει στην πρώτη γραμμή για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές».

Φρίξος Παλαιολόγος
Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής