Θεοδωράκης: Για τις τηλεοπτικές άδειες προηγούνται “ημέτεροι” με λεφτά

Υστερόγραφα Team
Posted on July 18, 2016, 6:06 pm
3 secs
theodorakis

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Σταύρος Θεοδωράκης παίρνει θέση για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Αναλυτικά γράφει:

“Ζούμε σε μια χώρα που το κύριο προσόν για έναν που ζητάει τηλεοπτική άδεια είναι οι κουμπαριές με μέλη της κυβέρνησης (προς το παρόν προηγείται εργολάβος που έχει δύο υπουργικές κουμπαριές)!

Ζούμε σε μια χώρα που ένας υπουργός λίγες μέρες πριν εξετασθούν οι αιτήσεις για τις τηλεοπτικές άδειες διαφημίζει με συνέντευξη του, πόση καλή σχέση έχει με έναν επίδοξο καναλάρχη και πόσο περήφανος είναι που το αίτημα του για δικό του κανάλι υπογράφουν μόνο υπάλληλοι του υπουργικού του γραφείου!

Και τέλος ζούμε σε μια χώρα που όταν λένε στον πρωθυπουργό «η λίστα των υποψηφίων καναλαρχών δεν μοιάζει με το τέλος της διαπλοκής και της ολιγαρχίας στην Ελλάδα», εκείνος απαντά: «Είχατε καμιά εντύπωση ότι θα έρθουν ευαγή ιδρύματα να καταθέσουν ευγενικές προσφορές; Εγώ δεν έχω καμία τέτοια εντύπωση. Ούτε μας ενδιαφέρει στο τέλος-τέλος ποιοι θα είναι αυτοί οι οποίοι θα πάρουν τις άδειες».

Και για όποιον δεν κατάλαβε, για τις τηλεοπτικές άδειες προηγούνται «ημέτεροι» με λεφτά («αυτοί που θα έχουν τραπεζική και φορολογική ενημερότητα» είπε συγκεκριμένα ο κ.Τσίπρας).

Θα μου πεις «και οι άλλοι τα ίδια δεν έκαναν κατά καιρούς;» Ναι, μόνο που τους πήρε αρκετά χρόνια και δεν υπερηφανευόντουσαν. Αυτοί που σήμερα μας κυβερνάνε έκαναν γρήγορα την ντροπή… καμάρι!

ΥΓ: «Και ποια είναι η λύση»;. Την περιγράφω στην πρώτη – πρώτη μου ομιλία στη Βουλή το Φεβρουάριο του ‘15. Να σπάσουμε τις τριγωνικές σχέσεις «Media – τράπεζες – πολιτικοί» και να δώσουμε την αρμοδιότητα για τις τηλεοπτικές άδειες σε ένα ισχυρό, ανεξάρτητο ΕΣΡ και όχι στα γραφεία των υπουργών.

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι