Θα τραβήξει ο Μητσοτάκης το (ισχυρό) χαρτί Αβραμόπουλου;

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on November 14, 2016, 7:30 am
0 secs
screen-shot-2016-11-13-at-11-18-33-am

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παρασκηνιακά θέματα στον χώρο της Κεντροδεξιάς, με οπτική μέλλοντος μια πιθανή κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τις επόμενες εκλογές, αφορά τον ρόλο που θα μπορούσε να έχει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο Έλληνας Επίτροπος Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διατηρεί προσωπική πολιτική υπεραξία, σε μια εποχή κατά την οποία οι σταθερές αξιοπιστίας έχουν… συρρικνωθεί, και μια ενδεχόμενη αξιοποίησή του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα μπορούσε να δώσει ευρωπαϊκό αέρα, και πολιτικό βάρος στην πρώτη κυβέρνηση του σημερινού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Ακόμη φυσικά είναι εξαιρετικά πρόωρη η κουβέντα, καθώς πιθανότατα δεν θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα νωρίτερα από τις αρχές του 2018, θα έχει ωστόσο τη σημασία της μια επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να τραβήξει το (ισχυρό) χαρτί Αβραμόπουλου. Τόσο ως προς το εσωτερικό της χώρας, όσο και αναφορικά με την καλύτερη χωροθέτηση των σχέσεών του σε διεθνές επίπεδο.

Μένει βεβαίως να φανεί και το ποιές είναι οι σχετικές σκέψεις του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ενδεχόμενη επάνοδος του οποίου από τις Βρυξέλλες, θα… άνοιγε την όρεξη σε αρκετά στελέχη του χώρου της Κεντροδεξιάς, και… όχι μόνο, για να τον διαδεχθούν.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής