Θα προλάβει ο… Τζορτζ Σόρος να σώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση (και τη Μεγάλη Βρετανία);

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on May 31, 2018, 7:30 am
8 secs

 

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Είναι ήδη 87 ετών.

Διατηρεί ωστόσο προχωρημένη πνευματική διαύγεια.

Και σίγουρα, το πείσμα που τον χαρακτήρισε τις προηγούμενες δεκαετίες.

Ο Τζορτζ Σόρος έχει αποκτήσει… θρυλικές διαστάσεις, αναφορικά με τον ρόλο του στη διαμόρφωση των διεθνών εξελίξεων, στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ, σχεδόν… παντού στον πλανήτη.

Τις περισσότερες φορές, συνδέθηκε με παρασκηνιακές διεργασίες που, σκοπό είχαν την υπονόμευση θεσμών και κυβερνήσεων, όπως το προ πολλών ετών ιστορικό στοίχημά του να διαλύσει την Τράπεζα της Αγγλίας.

Πολύ πιο πρόσφατα, οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Τζορτζ Σόρος συνδέθηκαν με την παγκόσμια κρίση, η οποία ξεκίνησε μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers.

Και, λίγο αργότερα, με το μεγάλο… τζογάρισμα του Grexit, ως μοχλό διάλυσης συνολικά της ευρωζώνης.

Ωστόσο, όπως έδειξε με πρόσφατη ομιλία του σε think tank στο Παρίσι, ο εμβληματικός επιχειρηματίας “βάζει πλάτη” για την Ευρώπη. Και για τη Μεγάλη Βρετανία.

Ο Τζορτζ Σόρος χρηματοδοτεί ουσιαστικά οργανισμό ο οποίος διεκδικεί τη διεξαγωγή… επαναληπτικού δημοψηφίσματος για το Brexit, μήπως και… αναστραφεί η δυσοίωνη πραγματικότητα για τη Μεγάλη Βρετανία και συνολικά την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την ίδια στιγμή, μιλάει με θέρμη για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Το ίδιο που εκείνος πάσχιζε επί δεκαετίες να γκρεμίσει.

Ενδιαφέρον, δεν νομίζετε;

ΥΓ: Στη φωτογραφία, σε μια από τις πιο εμβληματικές μιμήσεις που του έχουν αφιερώσει τα social media. Συγκρίνοντάς τον με τον απόλυτο κακό του “Πολέμου των Άστρων”. Τον Darth Sidious, ο οποίος έγινε ο αυτοκράτορας Palpatine στο κινηματογραφικό έπος του “Star Wars”. Βυθίζοντας τον γαλαξία “στη σκοτεινή πλευρά της Δύναμης”. Όπως… ο Σόρος.

 

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος