Θα περάσει και… νέος Παπαδήμος από το Μέγαρο Μαξίμου;

Φρίξος Παλαιολόγος
Posted on October 07, 2017, 11:00 am
3 secs

 

Του Φρίξου Παλαιολόγου

Μια σχετική αναφορά της “Αξίας”, σε παρασκηνιακό ρεπορτάζ της, προσφέρει τροφή για σκέψη. Θα βιώσει η Ελλάδα ακόμη έναν τεχνοκράτη, πολύ περισσότερο έναν πρώην τραπεζίτη, στο Μέγαρο Μαξίμου; Μετά δηλαδή τον Λουκά Παπαδήμο, και τη δύσκολη εμπειρία του 2011-2012, όταν μεταξύ άλλων δρομολογήθηκε το PSI, εξαιτίας του οποίου καταστράφηκαν τα περισσότερα ασφαλιστικά Ταμεία, αλλά και χιλιάδες Έλληνες μικρο-ομολογιούχοι.

 

 

Η “Αξία” υποστηρίζει ότι το σενάριο ενός πρωθυπουργού κοινής αποδοχής, καλλιεργείται ήδη στις Βρυξέλλες, για την περίπτωση κατά την οποία η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν καταφέρει να έχει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές. Κάτι που θα σημαίνει ότι θα αναζητηθεί τρίτο πρόσωπο, και όχι ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ, προκειμένου να ηγηθεί μιας κυβέρνησης συνεργασίας, και να αποτραπεί έτσι η εκ νέου προσφυγή στις κάλπες.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι, μια νέα προσφυγή στις κάλπες θα διεξαχθεί με τον εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής, που θα οδηγήσει πιθανότατα σε ακυβερνησία, με κατακερματισμό των πολιτικών δυνάμεων, και εξ αντανακλάσεως ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ και των σχηματισμών που κινούνται στον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς.

Ποιός θα μπορούσε λοιπόν να είναι ο νέος Παπαδήμος, εφόσον το παραπάνω σενάριο γίνει πράξη; Ο Γιάννης Στουρνάρας ή… κάποιος άλλος;

Φρίξος Παλαιολόγος
Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής