Θα κερδίσει ή θα χάσει το ΠΑΣΟΚ από το (επικείμενο) “διαζύγιο” με τον Βενιζέλο;

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on November 14, 2016, 7:00 am
screen-shot-2016-11-12-at-9-22-36-am

Στον επίλογο της κοινής διαδρομής τους στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται ότι οδηγούνται η Φώφη Γεννηματά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον τελευταίο να βρίσκεται σε τροχιά εξόδου από το Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Τα τελευταία χρόνια, ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρέθηκε στο στόχαστρο του “παλαιού” ΠΑΣΟΚ, λόγω των σχέσεών του με τον Αντώνη Σαμαρά, και της επιλογής του να ταυτιστεί με τον Μεσσήνιο πολιτικό, μέσω της συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία, την περίοδο 2012-2015.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την πλευρά του, ανθίσταται και αποκρούει τέτοιες επιθέσεις, σημειώνοντας με νόημα ότι ο Αντώνης Σαμαράς ήρθε πιο κοντά στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, η άποψή του αυτή ωστόσο δεν βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να πείσει την πλειοψηφία.

Μετά τη διαδοχή του από τη Φώφη Γεννηματά στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κράτησε τις αποστάσεις του. Ως πολιτικό μέγεθος άλλωστε, δεν είναι εύκολο να τον προσπεράσει κανείς. Και σήμερα, έχει φτάσει στο… δεν πάει άλλο, καθώς διατυπώνει δημοσίως θέσεις “επιθετικές” προς κεντρικές επιλογές της Φώφης Γεννηματά, επιμένει στη σύμπλευση με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, και κλείνει την πόρτα δυνητικών συνεργασιών, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Γιώργο Παπανδρέου.

Η Φώφη Γεννηματά από την πλευρά της, δείχνει επίσης να εξαντλεί την υπομονή της με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Κάτι που σημαίνει ότι το πραγματικό πολιτικό διαζύγιο δεν θα αργήσει. Και το ερώτημα είναι: Θα κερδίσει ή θα χάσει το ΠΑΣΟΚ από αυτό το διαζύγιο με τον Ευάγγελο Βενιζέλο;

Θα ξεφορτωθεί τις φορτίσεις και τις τοξικότητες που κουβαλάει ο πρώην πρόεδρος, ειδικά από την περίοδο της συγκυβέρνησης με τον Αντώνη Σαμαρά, ή θα χάσει το πιο σοβαρό πολιτικό στέλεχός του; Η… ζωή θα δείξει.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι επικοινωνιολόγος