Θα καταφέρει ο Μπαλτάκος να συντονίσει… κόμματα και φιλοδοξίες στον χώρο της (Κεντρο) Δεξιάς;

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on June 20, 2018, 8:17 am
2 secs

 

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

 

Η… απειλή του Τάκη Μπαλτάκου για τη δημιουργία νέου κόμματος στον χώρο της Κεντροδεξιάς, με έμφαση στα… δεξιά του πολιτικού φάσματος, ούτε ξένισε, ούτε αιφνιδίασε.

Ο γνωστός νομικός, με πολυεπίπεδη παρουσία στον δημόσιο βίο εδώ και δεκαετίες, είτε δίπλα σε επιχειρηματίες όπως τον Παύλο Γιαννακόπουλο, είτε δίπλα σε πολιτικούς όπως τον Αντώνη Σαμαρά, δεν έκρυψε ποτέ τη φιλοδοξία του να είναι ο… kingmaker της Δεξιάς.

Με απόψεις συμπαγείς, αν όχι… σκληρές, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Σαμαρά, τον οποίο έβγαλε στη σέντρα ο Ηλίας Κασιδιάρης, αποκαλύπτοντας ότι ήταν συνομιλητής του, ο Τάκης Μπαλτάκος διαθέτει αδιαμφισβήτητες πολιτικές και στρατηγικές ικανότητες.

Έχει δε τη στοιχειώδη ευφυία να μην επιθυμεί να ηγηθεί ο ίδιος ενός καινούριου πολιτικού φορέα, τον οποίο θα καταδίκαζε εκ των προτέρων με την τοξικότητά του.

Η φιλοδοξία του Τάκη Μπαλτάκου είναι να ενώσει, να συντονίσει και να γεφυρώσει κόμματα και φιλοδοξίες στον χώρο της (Κεντρο) Δεξιάς. Μια “Ελιά” αλά Δεξιά, υπό την ομπρέλα της δικής του καθοδήγησης.

Όχι όμως και ηγεσίας.

Θα είναι ο Φραγκούλης Φράγκος και… κάποιοι άλλοι, εκείνοι που θα βγουν μπροστά; Πολύ πιθανόν. Το Σκοπιανό άλλωστε διαμορφώνει τις ικανές και αναγκαίες συνθήκες, καθώς η σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας αναγκάζεται να ισορροπήσει σε τεντωμένο σχοινί. Με αποτέλεσμα να είναι δυνητικά ευάλωτη σε απώλειες, όχι μόνο προς τα δεξιά της, αλλά και προς το κέντρο.

Αυτό, ο Τάκης Μπαλτάκος το κατάλαβε νωρότερα από όλους.

Γι’ αυτό και έσπευσε να… πιάσει στασίδι, επίσης πρώτος από όλους.

 

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής