Θα “καταφέρει” η Χίλαρι να κάνει Πρόεδρο των ΗΠΑ… και τον Μπέρνι Σάντερς;

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on September 09, 2017, 7:40 pm
8 secs

Ο… παππούλης από το Βερμόντ, εξελίσσεται στη μόνη σταθερά που έχει απομείνει στο Δημοκρατικό Κόμμα, μετά την αποχώρηση του Μπαράκ Ομπάμα από την ενεργό πολιτική.

Και προβάλλει, περίπου αυτονόητα, ως το σημερινό φαβορί για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο, στις προεδρικές εκλογές του 2020, όσο κι αν μια τέτοια προοπτική… προκαλεί ανατριχίλα στο κατεστημένο του ιστορικού κόμματος.

Οι πρόσφατες επιθέσεις της Χίλαρι Κλίντον εναντίον του, που αποσκοπούσαν στο να τον ενοχοποιήσουν για την ήττα της άλλοτε Πρώτης Κυρίας, τέως Υπουργού Εξωτερικών και πρώην Γερουσιαστή της Νέας Υόρκης από τον Ντόναλντ Τραμπ, στη μάχη για τον Λευκό Οίκο, όπως αναμενόταν… τον βοήθησαν.

Ο ίδιος εμφανίζεται ως… ήρεμη δύναμη, ενώ η ρητορική του προσομοιάζει με εκείνη του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά… από τα Αριστερά. Και με την εμφάνισή του στην εκπομπή “Late Show” με τον Stephen Colbert, έδειξε… ανωτερότητα, επιδεικνύοντας κατανόηση για την κατάσταση της Χίλαρι Κλίντον.

Η “πιο τοξική” πολιτικός του πλανήτη λοιπόν, βαδίζει… καλπάζοντας για έναν ακόμη αδιανόητο στόχο. Μετά τον Ντόναλντ Τραμπ, να κάνει… Πρόεδρο των ΗΠΑ και τον Μπέρνι Σάντερς. Άθελά της, φυσικά.

 

 

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος