Η Cosco δίνει με το… καλημέρα υπόσχεση για το μεγαλύτερο λιμάνι στην Ευρώπη

Υστερόγραφα Team
Posted on August 10, 2016, 8:17 pm
limani peiraia

Ο ΟΛΠ πέρασε και τυπικά στα χέρια της Cosco, που με το… καλημέρα θέτει ως στόχο τη μετατροπή του Πειραιά στο μεγαλύτερο διαμετακομιστικό λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων στην Ευρώπη, καθώς και στο μεγαλύτερο λιμάνι αναχώρησης στον κόσμο για εταιρείες κρουαζιέρας.

Συνολικά, η Cosco θα επενδύσει 293,8 εκατ. ευρώ στο λιμάνι του Πειραιά, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κινέζικος όμιλος.

Με βάση τη νέα σύμβαση παραχώρησης, οι επενδύσεις αφορούν σε μια σειρά απαραίτητων έργων, στα οποία περιλαμβάνονται: η επέκταση των υποδομών για τα κρουαζιερόπλοια, η αναβάθμιση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, και η κατασκευή ενός πολυώροφου χώρου στάθμευσης πλησίον του λιμανιού των οχηματαγωγών (RORO).

Η COSCO SHIPPING θα επενδύσει, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ, σε αποβάθρα βεληνεκούς 300,000DWT καθώς και στην αναβάθμιση των γύρω υποδομών, με στόχο την ενίσχυση της δυνατότητας επισκευής πλοίων, καθώς και στην ανεύρεση ευκαιριών σε ότι αφορά την επισκευή υπεράκτιου εξοπλισμού. Παράλληλα, ο όμιλος θα επενδύσει στο λιμάνι οχηματαγωγών και στον πολυώροφο χώρο στάθμευσης, που θα καταστήσει τον Πειραιά ως το σημαντικότερο τερματικό αυτοκινήτων στην Μεσόγειο.

Να σημειώσουμε τέλος πως σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ η συνολική αξία της συμφωνίας αποτιμάται στα 1,5 δισ. ευρώ.

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι