Η ώρα του Δημήτρη Βερβεσού για την προεδρία του ΔΣΑ

Φρίξος Παλαιολόγος
Posted on November 26, 2017, 9:30 pm
0 secs

 

Του Φρίξου Παλαιολόγου

Εκλογές ΔΣΑ, μέρος πρώτον και… πιθανότατα τελευταίο, αν κρίνει κανείς από το κλίμα που διαμορφώθηκε τις τελευταίες μέρες περί επέλασης του Δημήτρη Βερβεσού.

Φυσικά, η κάλπη είναι πάντα… γκαστρωμένη, όπως έλεγε ο αείμηστος Χαρίλαος Φλωράκης, αυτή τη φορά ωστόσο είναι προφανές ότι ο έμπειρος συνδικαλιστής, με μακρά διαδρομή στον χώρο, αγκαλιάζει περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν τη “δική του στιγμή”.

Ο Δημήτρης Βερβεσός είναι η ισχυρότερη προσωπικότητα από όσους έθεσαν υποψηφιότητα για την Προεδρία του ΔΣΑ. Βρέθηκε άλλωστε και άλλες φορές στο παρελθόν πολύ κοντά στην Προεδρία, η συγκυρία ωστόσο δεν ήταν ποτέ τόσο ευνοϊκή.

Υπερκομματικός κατά ένα μεγάλο βαθμό, και με αφετηρία πολιτικής αναφοράς τον χώρο του Κέντρου, ο Δημήτρης Βερβεσός κατάφερε να συγκεντρώσει γύρω του προσωπικότητες από όλο το πολιτικό φάσμα. Η μακρά συνδικαλιστική προσφορά του άλλωστε, του έδωσε συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους αντιπάλους του.

Η συγκυρία ωστόσο τον βοήθησε και σε μια άλλη παράμετρο. Είναι η πρώτη φορά, τις τελευταίες πολλές δεκαετίες, που ο χώρος της Κεντροδεξιάς, ο οποίος παραδοσιακά κυριαρχεί στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, δεν βρήκε κάμια σημαντική προσωπικότητα για να εκφραστεί και να συσπειρωθεί γύρω της.

Κάτι που φάνηκε από τα… άσφαιρα πυρά και τις υποψηφιότητες… στο πόδι, που περισσότερο φαίνεται να υπηρέτησαν προσωπικές φιλοδοξίες, καθόλα θεμιτές, και εσωκομματικές ίντριγκες, παρά την οραματική διάθεση για ριζική αλλαγή του ΔΣΑ.

Αναμένοντας λοιπόν…

Φρίξος Παλαιολόγος
Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής