Η ώρα του ανασχηματισμού…. μετά το ΕΣΡ

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on November 03, 2016, 8:46 am
screen-shot-2016-11-03-at-7-45-14-am

Η κυβέρνηση αναγκάστηκε με επίσημη διαρροή της να διαψεύσει τις φήμες που την ήθελαν να “φλερτάρει” με τον Κωνσταντίνο Μίχαλο για μια θέση στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο, και ουσιαστικά… έστειλε κι άλλο πίσω τον ανασχηματισμό.

Το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να βάλει φρένο στη διαδικασία αποδρομής στην οποία έχει εισέλθει η κυβέρνηση, αξιολογώντας ως προτεραιότητα για το επόμενο διάστημα, τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Από τη στιγμή που θα λήξει η παραπάνω εκκρεμότητα, και θα βρεθεί κοινός τόπος με την αντιπολίτευση για τη συναινετική συγκρότηση του νέου ΕΣΡ, ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορεί να ξαναπιάσει το νήμα με τις αλλαγές που έχει στο μυαλό του για το κυβερνητικό σχήμα.

Και πάλι βέβαια, ακόμη και τότε, ο Πρωθυπουργός θα έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του την ανοιχτή διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς, καθώς θα πρέπει να επιλέξει αν θα αλλάξει… στον αέρα, υπουργούς όπως τον Γιώργο Κατρούγκαλο, που εμπλέκονται στις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, και την ίδια στιγμή έχουν ανοίξει μέτωπα για την κυβέρνηση σε επίπεδο κοινωνίας.

 

 

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι επικοινωνιολόγος